EUROLYGA 2023

Į kūno signalus įsiklausęs R. Nadalis priėmė skaudų sprendimą: nežais Vimbldone ir Tokijo olimpiadoje

Trečioji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis nusprendė nedalyvauti nei prestižiniame žolės sezono turnyre Vimbldone, nei Tokijo olimpinėse žaidynėse. 35-erių ispanas pranešė, kad sprendimas galutinis, rašo BBC.

R.Nadalis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
R.Nadalis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 3:46 PM

„Toks sprendimas niekada nebūna lengvas, tačiau įsiklausiau į kūną ir pasitariau su komanda. Suprantu, kad tai – teisingas sprendimas“, – kalbėjo 20-ies „Grand Slam“ serijos turnyrų nugalėtojas.

Grunto karalius Vimbldone triumfavo 2008 ir 2010 metais. Dėl amžiaus ir sveikatos ypač kruopščiai savo tvarkaraštį planuojantis tenisininkas pabrėžė, kad jam reikia atsigauti po ilgo sezono ant grunto dangos.

„Tikslas – pratęsti mano karjerą ir daryti tai, kas mane daro laimingu. Noriu kovoti aukščiausiame lygyje ir siekti savo tikslų visomis išgalėmis“, – kalbėjo R.Nadalis.

R.Nadalis apie tokį sprendimą užsiminė dar po „Roland Garros“ pusfinalio dvikovos su pirmąja pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi. Ispanui nepavyko įveikti nuostabiai žaidžiančio serbo.

Jeigu N.Džokovičius triumfuos legendiniuose „All England Club“ kortuose, jis pasieks R.Nadalio ir šveicaro Roger Federerio rekordą. Pastarieji yra iškovoję po 20 „Grand Slam“ serijos turnyrų trofėjų.

R.Nadalis teigė, kad sprendimą lėmė trumpesnis nei įprasta tarpas tarp „Roland Garros“ ir Vimbldono turnyrų. Pastarasis startuos jau birželio 28 dieną.

Šiemet tarp šių pagrindinių turnyrų – vos dviejų savaičių tarpas. Įprastai juos skiria trys savaitės.

„Šis faktas tikrai nepalengvina situacijos mano kūnui. Turėjau du sunkius mėnesius, todėl turiu susitelkti į ilgalaikį tikslą“, – kalbėjo R.Nadalis.

Kartu su Vimbldonu nuplaukė ir sirgalių noras pamatyti R.Nadalį olimpinėse žaidynėse. Tokijo olimpiaa startuos liepos 23 dieną. R.Nadaliui priklauso du olimpiniai aukso medaliai – vienetų varžybų Pekine 2008-aisiais ir dvejetų Rio de Žaneire 2016-aisiais.

„Olimpiada man visada reikš labai daug. Kaip sportininkui, žaidynės visada bus prioritetu. Man pavyko sudalyvauti trijose olimpiadose ir turėjau garbės nešti savo šalie vėliavą“, – kalbėjo R.Nadalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.