EUROLYGA 2023

„Per žingsnį nuo elito“: pamatykite, kaip atrodė Lietuvos beisbolo rinktinės kelias atrankoje į Europos čempionatą

Du kartus iš eilės Europos čempionato B divizione triumfavusi Lietuvos beisbolo rinktinė dėl nepalankios sistemos vis neprasibraudavo į aukščiausias Senojo žemyno pirmenybes.

 Lietuvos beisbolo rinktinė ir vėl nepateko į Europos čempionatą.
 Lietuvos beisbolo rinktinė ir vėl nepateko į Europos čempionatą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-07 14:09

Birželio 30 – liepos 3 dienomis lietuviai turėjo dar vieną šansą tai padaryti, mat Utenoje buvo organizuojamas kvalifikacinis turnyras dėl patekimo į aukščiausiąjį Europos čempionato divizioną.

Pogrupyje lietuviai 12:2 pranoko Rumunijos komandą, 11:3 nugalėjo Lenkijos ekipą ir rezultatu 9:7 laimėjo prieš favorite laikytą Graikijos rinktinę.

Visgi finale Lietuvos rinktinei ir vėl pritrūko vos vieno žingsnio – dieną prieš lietuviams nusileidę graikai buvo stipresni bei finale šventė pergalę rezultatu 8:4, taip palikdami Lietuvos nacionalinę komandą be kelialapio į Europos čempionatą.

„Skaudu... Seniai žinojome, kad Graikijos rinktinė yra stipri. Pusę iš jų yra Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiai, kiti – graikai. Turnyrui įsibėgėjus matėme, kad mūsų pasiruošimas yra geras ir mes esame lygiaverčiai. Gavosi taip, kad jų metikas buvo ištvermingesnis, o mes neatlaikėme prie lazdos“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Willas Gordonas.

„Visiems liūdna, nes žaidėjai beprotiškai stengėsi, – tęsė nacionalinės ekipos strategas. – Turėjome labai vieningą komandą ir dėl to tikrai yra džiugu. Šiandien vienas žaidėjas man sakė, kad pasiruošimą kitam tokiam šansui pradės nuo rytojaus. Mes matome, kad beldžiame į tas Europos čempionato duris, tačiau šiek tiek vis pritrūksta.“

Vaizdo įrašų platformos „YouTube“ kanalo „Kita medalio pusė“ kūrėjas Domas Kamandulis savaitę praleido Utenoje, kur dokumentavo visą Lietuvos beisbolo rinktinės kelią link Europos čempionato ir skaudžią nesėkmę, atėmusią šansą patekti į Senojo žemyno elitą.

„Jei tai nebus gero vakaro praleidimo būdas, tai bent jau prisiminimas apie kaip niekada vieningą ir emocingą Lietuvos beisbolo rinktinės vasarą“, – apie istoriją pasakojantį valandos trukmės vaizdo įrašą kalbėjo D. Kamandulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.