EUROLYGA 2023

Pavojaus varpai atšaukiami: pakartotinis Lietuvos olimpiečio COVID-19 testas – neigiamas, galės treniruotis kaip įprasta

Penktadienį Lietuvos sportą sudrebino nerami žinia iš Japonijos – vieno iš Lietuvos plaukikų COVID-19 mėginys buvo teigiamas. Situacija itin griežtą COVID-19 protokolą sportininkams turinčioje šalyje sukėlė šiokį tokį šurmulį, tačiau galiausiai pavojaus aliarmas nutilo, o Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pranešė, kad testas buvo ne teigiamas, o neaiškus, tad tokiu atveju iškart imamas pakartotinis mėginys.

 Japonija olimpiadai pritaikė griežtas COVID-19 protokolo taisykles.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Japonija olimpiadai pritaikė griežtas COVID-19 protokolo taisykles.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Lietuvos plaukikai Hirocukoje.<br>LTOK nuotr.
 Lietuvos plaukikai Hirocukoje.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-07-09 15:08, atnaujinta 2021-07-13 10:29

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė portalui lrytas.lt teigė, kad iškart buvo imamas ir pakartotinis mėginys.

Pastarasis buvo neigiamas.

„Informacija, kaip mes ir tikėjomės, nepasitvirtino. Ligoninėje atliktas antrasis COVID-19 testas buvo neigiamas. Tikimės, kad mūsų rinktinė jau visai greitai grįš prie treniruočių proceso. Manome, kad tai įvyks jau nuo rytojaus ryto“, – portalui lrytas.lt teigė D.Gudzinevičiūtė.

Šiuo metu į olimpiadą besirenkantys Lietuvos sportininkai gyvena Hirocukoje. Būtent čia aklimatizuojasi žaidynėms pasiruošę šalies sportininkai.

Liepos 23 dieną prasidėsiančiose žaidynėse taikomas itin griežtas apsaugos nuo COVID-19 protokolas. Viena iš taisyklių – iš sportininkų kiekvieną rytą paimamas COVID-19 mėginys.

„Kyodonews“ skelbė, kad užsikrėtęs lietuvis – plaukikas. Vardas nenurodomas, tačiau teigiama, kad sportininkui jau yra 30 metų.

Lietuvos plaukikų komandoje 31 metai – Giedriui Titeniui, tačiau ši informacija nėra oficialiai patvirtinta.

Dar nežinant pakartotinio testo rezultatų Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis lrytas.lt teigė: „Visi sportininkai yra paskiepyti ir į Tokiją išvyko su neigiamais testais.“

Į Tokiją atvykstantys sportininkai turi pateikti dviejų koronaviruso mėginių testus: vieną darytą 96 valandas prieš skrydį, kitą – 48.

Mėginys paimamas ir pačiame Tokijo oro uoste.

Japantimes.co.jp teigė, kad oro uoste paimtas plaukiko mėginys buvo neigiamas. Teigiamas – vėliau jau Hirocukoje paimtas mėginys.

„Japan Times“ nurodė, kad informaciją apie teigiamą koronaviruso mėginį suteikė Hirocukos municipalitetas.

Teigiama, kad Lietuvos sportininkas dar prieš sužinodamas apie teigiamą COVID-19 testą išbandė ir ten esantį baseiną.

Kaip vėliau paskelbė LTOK, Japonijos žiniasklaidos pranešimuose buvo netikslumų.

„Japonijos žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie Lietuvos plaukimo rinktinėje nustatytą Covid-19 atvejį nėra teisinga. Kiekvieną rytą visiems Lietuvos delegacijos nariams atliekami antigeno testai. Šiandien vieno iš sportininkų testas parodė abejotiną rezultatą, todėl atletas buvo išvežtas į ligoninę PGR testui. Šis buvo neigiamas. Šeštadienio rytą Japonijos laiku sportininkui bus atliktas dar vienas PGR testas, kurio rezultatus pranešime“, – teigiama LTOK pranešime.

Pagal COVID-19 protokolą, pirmajam testui parodžius teigiamą ar neaiškų rezultatą, iš sportininkų imamas antrasis mėginys.

Artimiausi Lietuvos plaukikų startai – liepos 24 dieną. Tuomet pasirodys G. Titenis, Andrius Šidlauskas ir Danas Rapšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.