EUROLYGA 2023

S. Maslobojevo verdiktas prieš didžiąją UFC kovą: C. McGregoras ar D. Poirier?

Jau šį savaitgalį, po bene pusės metų tylos, į UFC ringą sugrįžta kovos menų superžvaigždė Conoras McGregoras. Užgautos airio ambicijos turėtų virte virti, nes revanšo sieks prieš Dustiną Poirier. Tą patį kovotoją, kuris C. McGregorą pasiuntė į pirmą jo karjeros nokdauną. Tuo tarpu, pasaulio čempionas Sergejus Maslobojevas įsitikinęs, kad tai gali tapti ir airio sugrįžimo į didįjį ringą kova.

Conoras McGregoras.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Conoras McGregoras.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 2:17 PM

C. McGregoras veikiausiai visą likusį savo gyvenimą bandys aplenkti Abu Dabio miestą. Būtent čia jis pirmą kartą karjeroje pralaimėjo nokautu. Airis prieš D. Poirier krito antrame raunde, kuomet amerikietis stipriu smūgiu pataikė į veidą ir darbą užbaigė pasiųsdamas oponentą į nokautą stiprių smūgių kruša.

S. Maslobojevo teigimu, paskutinė C. McGregoro kova buvo labai didelis nusivylimas: „Matėsi, kad jis nėra toks alkanas ir motyvuotas, koks buvo kažkada. Po kovos su Floydu Mayweatheru, kuri jam atnešė labai daug pinigų, pakeitė šiek tiek savo stovėseną ir stilių. Stovėsena buvo siauresnė, skirtingai nei visada. „Presuoti“ irgi bandė, bet D. Poirier buvo geriau pasiruošęs.“

„Betsafe“ ekspertai prognozuoja, kad šį kartą D. Poirier turi 60 proc. tikimybę kovą laimėti nokautu arba techniniu nokautu. Kiek mažiau yra vertinamos airio galimybės – 40 proc.

Kitoks C. McGregoras

Airijos superžvaigždė garsėja ne tik savo sugebėjimais ringe, bet ir įsiveldamas į žodžių karą. Tačiau šį kartą net ir pats S. Maslobojevas liko nustebęs, kuomet spaudos konferencijoje išvydo visai kitokį C. McGregoro elgesį.

„Nors jis ir yra pats šlykščiausias personažas, tačiau šį kartą buvo „super“ pagarbus, gražiai bendravo ir spaudė rankas. Net pažadėjo padėti D. Poirier paramos fondui. Tiesiog visai kitas žmogus“, – kalbėjo pasaulio čempionas.

S. Maslobojevo teigimu, airis po pralaimėjimų visada grįžta kur kas stipresnis, o ir pasiruošimas artėjančiai kovai buvo visai kitoks nei įprasta: „Šį kartą jis pasistatė sau atskirą salę. Dirbo tik jo senoji komanda, treneriai ir sparingo partneriai. Nebuvo net šeimos. Jeigu jo komanda paruoš kažką tokio naujo, ko niekas nelaukė iš jų, tikiu, kad airis turėtų sugrįžti labai stipriai. Po savo pralaimėjimų Conoras visada grįžta dar labiau motyvuotas.“

Tuo tarpu, „Betsafe“ ekspertai prognozuoja, kad Airijos kovotojas turi 46 proc. tikimybę nugalėti šioje kovoje, o D. Poirier – 54 proc.

Protas prieš charakterį

Paklaustas, koks kovotojas yra D. Poirier, geriausias šalies kovotojas teigė, kad šio sportininko didžiausias privalumas – šaltakraujiškumas.

„Aš tokius kovotojus vadinu „juodaisiais arkliukais“. Jie sunkiai dirba ir po truputį nuolat auga. Dustinas buvo agresyvus gatvės mušeika, bet išaugo į solidų, mąstantį ir su psichologija draugaujantį kovotoją.

Jo privalumai – psichologija, nes į kovą eina nusiteikęs šaltakraujiškai. Stabiliai nenuleidžia rankų, nors ir pralaimi. Nėra jis vaikas, kuris papuolęs į nepatogią situaciją palūžta ir pasimeta“, – kalbėjo S. Maslobojevas.

Pasaulio čempionas įsitikinęs, kad artėjančioje kovoje amerikietis turėtų laikytis to paties plano: „Bandys apžaisti, kontratakuoti ir „permušinėti“ Conorą, neleisdamas kurti jam atakų. Dustinas parodė, kad jis taip pat gali kovoti ir tai sugriovė visą airio žaidimą.“

Tačiau S. Maslobojevas neslepia, kad jo favoritas – C. McGregoras. Tiesa, pasak jo, viskas priklausys nuo Airijos žvaigždės pasiruošimo: „Jis turi daugiau patirties, aštresnis ir labiau žmogų jaučiantis kovotojas. Ši kova bus „protas prieš charakterį“. Jeigu jo komanda atliks visą darbą, manau, kad Conoras nugalės Dustiną antrajame raunde.“

Nors didžiausia MMA istorijoje žvaigždė per beveik penkerius metus laimėjo tik kartą, tačiau jis ir toliau išlieka vienu populiariausių kovotojų UFC organizacijoje. Lažybų ekspertai prognozuoja, kad C. McGregoras laimėti kovą taškais arba teisėjų sprendimu turi tik 13 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?