EUROLYGA 2023

Viena ryškiausių Ukrainos žvaigždžių atskleidė, kodėl jam uždrausta pasirodyti Tokijo olimpiadoje

Praėjo septyni mėnesiai po to, kai Tarptautinė gimnastikos federacija (FIG) nušalino Ukrainos gimnastikos žvaigždę Olegą Verniajevą. Rio žaidynėse net du medalius nuskynęs 27 metų sportininkas prakalbo apie priežastį, kodėl negalės pasirodyti Tokijo olimpiadoje.

 O.Verniajevo organizme aptikta meldoniumo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 O.Verniajevo organizme aptikta meldoniumo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 10:38 AM, atnaujinta Jul 15, 2021, 10:39 AM

„FIG arbitražas nusprendė, kad mano organizme rasta meldoniumo koncentracija yra pakankama, kad mane diskvalifikuotų ketveriems metams. Tai reiškia, kad aš nevyksiu į olimpiadą“, – „Instagram“ paskelbė O.Verniajevas.

Rio žaidynių auksą pratimų ant lygiagrečių rungtyje bei sidabrą bendroje įskaitoje iškovojęs sportininkas dėl draudimo gali praleisti ir 2024 metų Paryžiaus žaidynes.

O.Verniajevas pranešė, kad ruošiasi kreiptis į Sporto arbitražą.

„Kodėl tai įvyko tuo metu, kai nevyksta jokie svarbūs tarptautiniai turnyrai, o treniruotė vyksta lengvu režimu? Kodėl tik vienas testas buvo teigiamas, o nė vienas iš kitų neparodė jokių draudžiamų medžiagų?“, – klausė sportininkas.

O.Verniajavas nušalintas buvo 2020 metų gruodžio mėnesį, tačiau to priežastis iki šiol nebuvo aiški.

Meldoniumas pastaraisiais metais sporto pasaulį kelia dideles aistras. JAV maisto ir vaistų administracija nėra patvirtinusi meldoniumo, kurį dalis šalių naudoja širdies sutrikimams gydyti. Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) į draudžiamų preparatų sąrašą meldoniumą įtraukė 2016 metų sausį.

Tų pačių metų prestižiniame „Australian Open“ turnyre meldoniumo buvo aptikta Rusijos teniso garsenybės Marijos Šarapovos organizme.

Dėl meldoniumo 2018 metų olimpinių žaidynių bronzos medalius prarado kerlingo mišrių porų varžybose dalyvavę vyras ir žmona Aleksandras Krušelnitskis ir Anastazija Bryzgalova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.