EUROLYGA 2023

Tokijo žaidynių nugalėtojai medalius atsiims patys

Tokijo olimpiadoje laukiama begalė neįprastų sprendimų, kurie turėtų keisti žaidynių veidą. Japonijos agentūra Kiodo tikina, kad per olimpiados atidarymą vis dėlto bus žiūrovų, o nugalėtojai šįkart apdovanojimus bus priversti ant savo kaklų dėtis patys.

 Tokijo olimpiados aukso medalis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Tokijo olimpiados aukso medalis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2021, 8:30 AM, atnaujinta Jul 16, 2021, 8:33 AM

Liepos 23-iąją jau startuos metus atidėtos 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės, tačiau dėl koronaviruso pandemijos jos bus visiškai kitokios nei visos iki tol buvusios olimpiados.

Teigiama, kad šio svarbiausio pasaulio sporto renginio metu Tokijo stadione vis dėlto bus šiek tiek žiūrovų ir oficialių asmenų.

Tokijo olimpiados rengėjai patikino, kad per varžybų atidarymą, kuriame anksčiau būdavo šimtai tūkstančių žiūrovų, sportininkų bei oficialių asmenų, liepos 23-iąją į areną bus įleista mažiau nei tūkstantis svarbių pasaulio asmenų.

Tarp jų bus ir 126-asis Japonijos imperatorius Naruhito, kuris 2019 metais perėmė sostą iš atsisakiusio savo pareigų tėvo Akihiyo.

Imperatorius pasakys atidarymo kalbą, tačiau ją galės stadione girdėti tik sportininkų delegacijų nariai – žiūrovai į olimpiados atidarymą nebus masiškai leidžiami.

Tikinama, kad be dalyvių ir renginio šou narių iš viso bus leista stadione būti iki tūkstančio Japonijos gyventojų. Kitiems sporto sirgaliams iš įvairių valstybių atvykimas į Japoniją yra uždraustas.

Taip pat paaiškėjo, jog per sportininkų apdovanojimo ceremoniją nebus jokių oficialių asmenų, kurie anksčiau kabindavo medalius laimėtojams ant kaklų.

„Šįkart niekas nekabins medalių sportininkams ant kaklų. Juos atneš atneš ant padėklo ir patys nugalėtojai juos pasiims.

Ant padėklo apdovanojimus padės testuotas nuo koronaviruso darbuotojas, kuris dar ir dėvės pirštines. Tad liga atletai tikrai neužsikrės“, – sakė Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomasas Bachas.

Jis ketvirtadienį paprašė Japonijos ministrą pirmininką Yoshihidę Sugą apsvarstyti galimybę įleisti žiūrovus į po aštuonių dienų prasidedančių Tokijo vasaros olimpinių žaidynių varžybas.

Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Pasak agentūros šaltinių, šį prašymą Th. Bachas išdėstė trečiadienį Tokijuje per susitikimą su Japonijos vyriausybės vadovu. IOC prezidentas prašė apsvarstyti galimybę įleisti žiūrovus į varžybas, jeigu Tokijuje pagerėtų padėtis, susijusi su koronaviruso plitimu. Nepranešama, ką Y. Suga atsakė į šį prašymą.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo būti surengtos 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis.

Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar jos vyks liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis. Organizatoriai nusprendė rengti žaidynes be aistruolių iš užsienio, vietos žiūrovai taip pat nebus įleidžiami į olimpinius renginius šešiose Japonijos prefektūrose, įskaitant Tokiją.

Artėjant žaidynių pradžiai, epidemiologinė situacija Tokijuje tebėra įtempta – Japonijos sostinėje per parą nustatoma daugiau kaip tūkstantis naujų Covid-19 atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.