EUROLYGA 2023

Europos jaunimo čempionu tapęs Mykolas Alekna: „Tėtis sakė pasitikėti savimi“

Milžinišką Aleknų šeimos trofėjų kolekciją papildė dar vienas apdovanojimas. Medalis, kurio savo įspūdingoje karjeroje neiškovojo net ir pats Virgilijus Alekna. Taline (Estija) vykusiame Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate triumfavo Mykolas Alekna, 1,75 kg diską numetęs lygiai 68 metrus bei vos dviem centimetrais atsilikęs nuo pirmenybių rekordo.

Mykolas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna.<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna.<br>R.Tarasevičiaus nuotr.
Mykolas Alekna.<br>R.Tarasevičiaus nuotr.
Mykolas Alekna<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna<br>A.Pliadžio nuotr.
Mykolas Alekna<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 10:48 PM, atnaujinta Aug 21, 2021, 12:26 PM

18-mečio lietuvio pranašumas prieš varžovus buvo milžiniškas: antrą vietą užėmęs vokietis Magnusas Zimmermannas mūsiškiui pralaimėjo beveik pusseptinto metro. Net ir prasčiausias M.Aleknos metimas buvo geresnis nei bet kurio kito varžovo geriausias bandymas.

„Labai norėjau tapti čempionu – tai vienas iš sezono tikslų. Išties labai smagu. Ar neapmaudu dėl išsprūdusio rekordo? Svarbiausia aukso medalis, o tie du centimetrai būtų vyšnia ant torto. Būtų smagu, bet dėl to nepergyvenu“, – pergale džiaugėsi M.Alekna.

Santūrus lengvaatletis džiaugsmo emocijas išreiškė jau po pirmojo bandymo, kada diską numetė 65,90 m.

Šis rezultatas jau būtų užtikrinęs pergalę, tačiau Manto Jusio auklėtinis stengėsi priartėti prie tolimiausio savo karjeros metimo – birželio pabaigoje Vilniuje jis įrankį nuskraidino net 69,77 m, pasiekdamas antrą rezultatą planetos istorijoje.

„Mačiau, kad pirmo bandymo rezultatas tikrai gana geras, bet nesinorėjo rizikuoti ir laukti pačios pabaigos.

Norėjosi pagerinti tą pirmąjį metimą, kad nereikėtų dairytis į kitų rezultatus, – sakė M.Alekna. – Paskutinio metimo metu jau buvau atsipalaidavęs, žinojau, kad tapau čempionu. Publika gerai palaikė, visi plojo, viskas susidėjo ir pavyko rezultatą pagerinti dar kartą.“

Disko metikas buvo pagrindinė ir paskutinė Lietuvos komandos viltis Europos čempionate. Visi lietuviai kovas buvo baigę dar iki šios rungties kvalifikacinių varžybų. Aplinkinių ir savo paties lūkesčiai didino tiek jaudulį, tiek spaudimą, tačiau su tuo M.Alekna susidorojo puikiai.

„Pats jaudulys ir spaudimas jautėsi iki įžengiant į stadioną. Atėjus į stadioną jaudulys išnyko, o ten mėgavausi momentu“, – teigė kylanti lengvosios atletikos žvaigždė.

Prieš iškovojant Europos jaunimo čempiono titulą dukart olimpinis čempionas V.Alekna sūnui linkėjo pasitikėti savimi.

„Prieš čempionatą tėtis sakė mesti taip, kaip metu visada, nebandyti nieko keisti, pasitikėti savimi ir viskas pavyks. Tą pavyko padaryti“, – šyptelėjo M.Alekna.

Papildyti apdovanojimų kolekciją jaunasis disko metikas galės dar šiemet: rugpjūčio 17-22 dienomis Nairobyje (Kenija) vyks pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.