EUROLYGA 2023

Japonijoje – COVID-19 kirčiai: pranešama apie pirmąjį viruso atvejį JAV olimpinėje rinktinėje

Iki Tokijo olimpinių žaidynių skaičiuojant paskutines dienas vis daugiau sportininkų atvyksta į Japonijos sostinę ir ruošiasi penktadienį prasidėsiančiai sporto šventei.

COVID-19 virusas buvo nustatytas JAV gimnastei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
COVID-19 virusas buvo nustatytas JAV gimnastei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 7:07 PM, atnaujinta Jul 19, 2021, 7:17 PM

Vis dėlto ne visi sportininkai olimpines žaidynes pasitinka su džiaugsmu. Pirmadienį naujienų portalas „KyodoNews“ pranešė, kad teigiamas koronaviruso atvejis buvo nustatytas gimnastei iš JAV.

Pranešama, kad dar viena JAV rinktinės gimnastė šiuo metu izoliuojasi viešbutyje, nes ji palaikė artimą ryšį su užsikrėtusia sportininke.

Įtarimai, kad neįvardinta sportininkė užsikrėtė COVID-19 buvo pasirodę dar sekmadienį, o pirmadienį ligoninėje atliktas tyrimas pavirtino, kad gimnastė užsikrėtė koronavirusu.

COVID-19 jai buvo nustatyta komandos treniruočių stovykloje Indzajyje į rytus nuo Tokijo.

Kiek anksčiau Tokijo olimpiniame kaimelyje, kur uždarame „burbule“ gyvena tūkstančiai olimpiečių, buvo nustatytas ketvirtas užsikrėtimo koronavirusu atvejis.

„Šiandien patvirtinome, kad vienos komandos sportininkės, paauglės, COVID-19 testo rezultatas buvo teigiamas“, – sakė Indzajo miesto pareigūnas Kimija Kosakus.

„Jai simptomai nepasireiškia, ji izoliuota. Ši moteris, kurios vardas neskelbiamas, į Japoniją atvyko liepos 15 dieną. Kita sportininkė priskirta prie artimų kontaktų turėjusių asmenų. Ji taip pat gyvena viena savo kambaryje“, – pridūrė pareigūnas.

Naujienų agentūra „Kyodo News“ pranešė, kad likę komandos nariai pirmadienį po pietų persikėlė į Olimpinį kaimelį.

USOPC patvirtino, kad vienai jo sportininkių testais patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

„Mūsų sportininkų, trenerių ir darbuotojų sveikata ir saugumas yra svarbiausias prioritetas, – sakoma pareiškime. – Galime patvirtinti, kad vienai atsarginei moterų sportinės gimnastikos komandos narei testais nustatyta COVID-19.“

„Pagal vietos taisykles ir protokolą ši sportininkė perkelta į viešbutį karantinuotis. Iš pagarbos šio asmens privatumui šiuo metu negalime pateikti daugiau informacijos“, – sakoma pranešime.

S. Biles ir kita amerikiečių gimnastė MyKayla Skinner socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė savo nuotraukas iš Olimpinio kaimelio, bet COVID-19 atvejo nepaminėjo.

JAV po 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados buvo pirmoje vietoje pagal iškovotus gimnastikos medalius. S. Biles Rio de Žaneire iškovojo keturis aukso medalius.

Dėl pandemijos atidėtos 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės prasidės šį penktadienį kone tuščiame olimpiniame stadione, Tokijuje dėl COVID-19 atvejų šuolio galiojant nepaprastajai padėčiai.

Lrytas.lt primena, kad sekmadienį buvo pranešta apie pirmuosius COVID-19 atvejus olimpiniame kaimelyje – klastingu virusu užsikrėtė du futbolininkai ir vaizdo analitikas iš Pietų Afrikos Respublikos.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis, o visas svarbiausias olimpines naujienas galėsite sekti kartu su lrytas.lt portalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.