EUROLYGA 2023

Centriniame Alytaus stadione – istorinis Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas

Atviras Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas po ketverių metų pertraukos grįžta į Alytų. Ir grįžta su dviem puikiomis naujienomis – liepos 24-25 dienomis Lietuvos pirmenybės debiutuos centriniame Alytaus stadione, o šios varžybos pirmą kartą užregistruotos Tarptautinės šaudymo iš lanko federacijos („World Archery“) kalendoriuje.

 Lietuvos čempionatas vyks Alytuje.<br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyks Alytuje.<br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyks Alytuje.<br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyks Alytuje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dominykas Genevičius

Jul 20, 2021, 7:06 PM

Šis statusas lankininkams suteikia galimybę oficialiai gerinti pasaulio rekordus, tai pat – pasitvirtinti Tarptautinės klasės sporto meistro (TKSM) atskyrį.

„Šiais metais čempionatas vyks nuostabioje vietoje – pagrindiniame Alytaus miesto stadione. Tokia varžybų vieta nė kiek nenublanksta net lyginant su aukščiausio lygio tarptautinėmis varžybomis. Žinoma, iššūkių organizuojant varžybas naujoje, neįprastoje vietoje netrūksta, tačiau bendrai žiūrint, kol kas iš mūsų pusės pasiruošimas vyksta gana sklandžiai.

Jaučiame didelį palaikymą iš Alytaus miesto savivaldybės, prie renginio prisideda Alytaus sporto ir rekreacijos centras (ASRC), todėl tikime, kad Alytus tokių varžybų tikrai pasiilgo. Šiemet čempionatas bus tikrai didesnis ir įspūdingesnis“, – sakė varžybas organizuojanti ASRC trenerė Inga Timinskienė.

Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas – bene svarbiausios varžybos daugeliui mūsų šalies lankininkų, todėl nenuostabu, kad registracija į čempionatą tikrai aktyvi.

„Į Alytų atvykti planuoja jau daugiau nei 100 sportininkų. Kol kas visi sportininkai lietuviai, tačiau užsieniečių turėsime organizatorių komandoje – kadangi mūsų pagrindinė teisėja Ringa Baltrušaitė yra išvykusi teisėjauti į Tokijo olimpines žaidynes, pasikvietėme draugus iš Latvijos, kurie prisidės prie kokybiško varžybų įgyvendinimo bei teisėjavimo“, – aiškino I. Timinskienė.

Sportininkai Alytuje varžysis olimpinių, skriemulinių, paprastųjų ir ilgųjų lankų varžybose, taip pat paaiškės Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo čempionai.

„Be abejo, nuožmiausios kovos laukia olimpinių lankų grupėje, kurioje startuos net 31 dalyvis. Šįkart čia kovos tiek nacionalinių rinktinių nariai, tiek nemažas būrys jaunimo. Bus smagu pažiūrėti, kas vis dėlto iškovos čempionų titulus. Favoritus įvardinti tikrai sunku, nes dalyvių sąraše yra daug gerai žinomų, aukštus rezultatus galinčių pademonstruoti lankininkų.

Reikia pasidžiaugti, kad čempionate gausios bus ne tik olimpinių, bet ir skriemulinių, paprastųjų ir ilgųjų lankų grupės“, – teigė „Žaliojo lanko“ klubo atstovė.

Suaugusių olimpinių ir skriemulinių lankų varžybos vyks šeštadienį, liepos 24-ąją. 9.30 val. vyks varžybų atidarymas, o nuo 10 val. – kvalifikacinės varžybos. 14 val. vyks mišrių porų ir komandinių varžybų finalinės kovos, o nuo 16 val. – individualios atkrintamosios varžybos. Jų pabaiga planuojama 19 val., o apdovanojimų ceremonija – 19.30 val.

„Kiekvienų organizuojamų varžybų metu pagrindinis tikslas – užtikrinti kokybę, sklandumą bei lygias sąlygas kiekvienam sportininkui. To ir sieksime šio čempionato metu. Šįkart taip pat džiaugiamės, kad galime pakviesti visus norinčius į Alytaus miesto stadioną stebėti varžybas, palaikyti savo favoritus“, – pabrėžė I. Timinskienė.

Sekmadienį nuo 10 iki 19 val. vyks suaugusių paprastųjų ir ilgųjų lankų varžybos bei visų lankų grupių jaunimo, jaunių ir jaunučių pirmenybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.