EUROLYGA 2023

IOC vadovas Th. Bachas dėkojo sveikatos priežiūros darbuotojams: „Olimpiada galėjo subyrėti į šipulius“

Prieš Tokijo olimpines žaidynes antradienį Japonjos sostinėje prasidėjo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) generalinės asamblėjos 138-oji sesija, kurios aptariami svarbiausi olimpinio judėjimo reikalai.

 Th.Bachas teigė negalėjęs viešai reikšti abejonių.<br> Sipapress/Scanpix nuotr.
 Th.Bachas teigė negalėjęs viešai reikšti abejonių.<br> Sipapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 11:44 AM

Atidarymo kalboje IOC prezidentas Thomas Bachas dėkojo sveikatos darbuotojams ir savanoriams. Jis gyrė „didvyriškas“ sveikatos priežiūros darbuotojų pastangas per COVID-19 krizę.

Th.Bachas gydytojus, slaugytojus ir sveikatos priežiūros paslaugas teikiančius žmones apibūdino kaip „tikruosius čempionus“ ir teigė, kad olimpinės žaidynės gali vykti tik dėl jų pastangų.

IOC prezidentas pakartojo, kad buvo kilę rimtų abejonių dėl atidėtų 2020 m. olimpinių žaidynių, kurios turėtų būti atidarytos penktadienį. Jis pripažino, kad olimpinės žaidynės „galėjo subyrėti į šipulius“.

„Kai šiandien žvelgiate į šią situaciją atgal, gali pasirodyti, kad tai buvo sklandus plaukimas, – sakė Th.Bachas per savo kalbą IOC sesijoje, kuri vyksta prabangiame viešbutyje „The Okura Tokyo“ Tokijo centriniame Toranomono rajone. – Tai toli gražu nėra tiesa.

Per pastaruosius 15 mėnesių kasdien turėjome priimti sprendimus dėl labai neaiškių situacijų „Kiekvieną dieną turėjome abejonių. Mes svarstėme ir diskutavome.

Buvo ir bemiegių naktų. Kaip ir visi kiti pasaulio žmonės, mes nežinojome ir aš nežinojau, kokia bus ateitis.

Kai kurie klausė, kodėl mes nepareiškėme šių abejonių. Kai kurie tai aiškino net kaip ženklą, kad mes aklai žengiame į priekį bet kokia kaina.

Mūsų abejonės galėjo tapti išsipildančia pranašyste. Olimpinės žaidynės galėjo subyrėti į šipulius. Štai kodėl šias abejones turėjome pasilikti tik sau.

Tik šiandien aš galiu tai pripažinti ir pasakyti, kaip tai slėgė mus ir mane asmeniškai.

Akimirką įsivaizduokite, ką tai būtų reiškę, jei olimpinio judėjimo lyderis būtų prisidėjęs prie ir taip daug abejonių, susijusių su olimpinėmis žaidynėmis, jei būtume įpylę kuro į šią ugnį.“

Tokijuje pirmadienį užregistruotos 727 naujos COVID-19 infekcijos – mažiausias skaičius sostinėje per kelias pastarąsias dienas.

Japonijos vyriausybė uždraudė žiūrovams dalyvauti olimpiniuose renginiuose Tokijuje – tik 26 varžybų sesijos žaidynėse vyks su sirgaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.