EUROLYGA 2023

Tokijo žaidynėms pastabų pažėręs R. Tvorogalas nori užmiršti savo nesėkmę: „Viskas negatyviai“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Noriu užmiršti šitas varžybas“, – jau kartą girdėtą frazę ištarė Lietuvos gimnastas Robertas Tvorogalas, kurio viltys Tokijo žaidynėse sudužo sulig kritimu mėgstamiausioje rungtyje ant skersinio.

R.Tvorogalas.<br>K.Štreimikio nuotr.
R.Tvorogalas.<br>K.Štreimikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 6:19 PM

26-erių lietuviui olimpiada baigėsi jau pirmąją oficialią žaidynių dieną.

„Varžybos blogos, savo tikslų nepasiekiau, norų neišpildžiau. Toks jausmas, kad perdegiau, nes buvo labai daug minčių apie tą skersinį. Pasiruošimas buvo geras, bet sudegiau ir gavosi, kaip gavosi“, – tiesiai šviesiai kalbėjo R.Tvorogalas.

Rio de Žaneiro žaidynėse jis buvo 42-as, o šįkart – 46-as tarp 66 dalyvių.

R.Tvorogalas aiškiai pasakė, kad rezultatas jį stipriai nuvylė ir ieškojo to priežasčių.

„Viskas negatyviai. Olimpiadą – negatyviai, testus – negatyviai, viskas uždaryta, daug daugiau streso. Aišku, dabar galima viską kaltinti. Būčiau gerai pasirodęs, nesakyčiau čia nieko“, – svarstė jis.

R.Tvorogalui iki finalo trūko 1,1 balo. Iš viso jis surinko 80,232 balo ir svarbiausius taškus prarado būtent ant skersinio. Prieš olimpines žaidynes sportininkas norėjo pasiekti daugiau nei pagerinti savo olimpinį rezultatą. Galbūt tikslai ir tapo viena iš priežasčių, sukūrusių spaudimą.

„Viskas kartu. Bus ir olimpiados atidėjimas, nes dabar pastaruosius mėnesius buvo rimtas ir sunkus pasiruošimas. Mums – gimnastams – reikia ruoštis ne kelis mėnesius, o visus metus formą palaikyti. Dėl to ir perdegiau“, – teigė jis.

R.Tvorogalas teigė, kad jautėsi gerai pasiruošęs – traumos nekamavo, sveikas jautėsi ir po kritimo., tačiau po šio momento jo pasirodymas šiek tiek pasikeitė.

„Jautėsi, kad stengiausi, bet jau kūnas pats...Rankos neatlaikė, kojos neatlaikė“, – kalbėjo sportininkas, kuris pabrėžė, kad šiuo metu nori pailsėti nuo gimnastikos ir žiūrėti toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.