EUROLYGA 2023

​Slovakijoje – įspūdinga 14-metės Lietuvos breiko šokėjos Dominikos Banevič pergalė

Šeštadienio vakarą po dvi dienas trukusių kovų Lietuvos breiko merginų grupės čempionė Dominika Banevič – Bgirl Nicka – buvo tituluota „The Legits Blast“ serijos turnyro Slovakijoje nugalėtoja. Pergalė keturiolikmetei šokėjai ir pasaulio breiko bendruomenei įsimins ne tik tuo, kad tokio lygio varžybas pirmą kartą laimėjo tokia jauna sportininkė, bet ir tuo, kad D. Banevič sau už nugaros paliko šių metų Europos breiko čempionato aukso ir bronzos medalių savininkes bei kitas tituluotas sportininkes.

 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.<br> LSŠF nuotr.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.<br> LSŠF nuotr.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.<br> LSŠF nuotr.
 D.Banevič laimėjo varžybas Slovakijoje.<br> LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 11:54 AM

Nors pergalės skonis Dominikai Banevič gerai pažįstamas ir ji yra vienvaldė Lietuvos breiko merginų grupės čempionė, tačiau iki šiol šokėja laimėdavo breiko turnyrus Lietuvoje ir aplinkinėse šalyse – į pasaulinio lygio renginius varžytis su suaugusiais sportininkais negalėjo vykti dėl jauno amžiaus.

„Jau kurį laiką rašiau laiškus pagrindinių turnyrų pasaulyje organizatoriams dėl leidimo man dalyvauti su suaugusiaisiais, tačiau vis būdavo pasiūloma palūkėti. Nors aš jaučiausi visiškai pasiruošusi.“ – paprastai kalbėjo čempionė.

Tad didelis džiaugsmas Dominiką apėmė vien sulaukus kvietimo dalyvauti „The Legits Blast“ serijos varžybose. Pirmosios jų ir įvyko Slovakijos Banska Bistricos mieste (kitos numatomos Prahoje ir Majamyje).

Dalyvauti jaunimo iki 16 metų amžiaus grupėje ji net nesvarstė – iš karto užsiregistravo suaugusiųjų merginų turnyre. Jaunosios breiko šokėjos nė kiek neišgąsdino ir paskelbtas visų dalyvių sąrašas – tarp 50 merginų startavo neseniai Sočyje vykusio Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Europos čempionato lyderės – beveik visos pirmojo Europos dešimtuko sportininkės.

Į birželio pabaigoje vykusį 2021 m. WDSF Europos breiko čempionatą D. Banevič turėjo teisę vykti, kaip Lietuvos nacionalinio čempionato nugalėtoja, tačiau WDSF nepatvirtino jos kandidatūros dėl per jauno amžiaus (nurodė, kad suaugusiųjų čempionato dalyviai turi būti ne jaunesni kaip 16 m.).

„Kurį laiką lyg ir buvo dėl to liūdna, bet man svarbiausia – šokti breiką, todėl vaikščiojau į treniruotes ir apie Europos čempionatą daugiau nebegalvojau.“ – papasakojo D. Banevič.

Slovakijoje atkrintamųjų kovų metu Bgirl Nicka nugalėjo gerokai už save vyresnes ir daug didesnę patirtį turinčias Prancūzijos, Kolumbijos ir Lenkijos sportininkes. Jai už nugaros taip pat liko 2021 m. Europos čempionė Bgirl Kastet iš Rusijos ir Europos bronzos medalio savininkė Bgirl Madmax iš Belgijos (antrosios vietos laimėtoja – rusaitė Bgirl Vavi – Slovakijoje nestartavo).

Didžiausias iššūkis Dominikos Banevič laukė pusfinalyje. Po dviejų pasirodymų, rezultatas buvo lygus ir prireikė trečio šokio. Finalinėje kovoje D. Banevič susitiko su 2019 m. pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoja Bgirl Jilou iš Vokietijos. Finale taip pat viskas klostėsi pagal pusfinalio scenarijų. Po pirmojo šokio pirmavo Vokietijos sportininkė, tuomet mūsų šokėja, aidint griausmingoms ovacijoms, laimėjo antrąjį šokį ir trečiojo – lemiamo – pasirodymo metu jau turėjo ir psichologinį pranašumą – dominavo aikštelėje.

Po pergalės didžiulio palaikymo ir sveikinimų lavinos sulaukusi Dominika Banevič – Bgirl Nicka – džiaugėsi savo pasirodymu, kvietimu dalyvauti varžybose Majamyje, o breiko specialistai ją pavadino „neabejotina breiko ateitimi“.

Lietuvos breiko bendruomenės nariai šį D. Banevič rezultatą įvardino, kaip istorinį momentą mūsų šalies breiko gyvenime.

„Svajonės, kad Lietuvos breikas turės savo olimpietę 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, po šios pergalės tapo labai realios.“ – pranešime spaudai cituojama Lietuvos sportinių šokių federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.