EUROLYGA 2023

Kitą savo veidą olimpiadoje parodęs D. Rapšys atskleidė: „Buvo ilga apgalvojimų naktis“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Buvo ilga apgalvojimų naktis“, – gaudydamas kvapą po žygio į olimpinį pusfinalį sakė Danas Rapšys. Sekmadienį vienas ryškiausių Lietuvos plaukikų nuo pečių nusikratė ankstesnę nesėkmę Tokijo olimpinėse ir šovė į 200 m plaukimo laisvuoju būdu pusfinalį.

D.Rapšys.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
D.Rapšys.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 2:10 PM, atnaujinta Jul 25, 2021, 2:13 PM

Tai buvo kitoks Danas nei žiūrovai prie televizijos ekranų jį matė 400 m distancijoje, kur lietuvis startavo užtikrintai, bet antrojoje pusėje tarsi perdegė.

„Reikėjo tvarkingai išdėlioti nuotolį. Pavyko, bet dar yra, kur tobulėti, – Tokijuje kalbėjo D.Rapšys. – Galbūt vakar buvo per didelis pasitikėjimas savo jėgomis, o dabar trenerė patarė, ką ir kaip daryti, kitaip išsidėliojome ir viskas matosi.“

D.Rapšys penktajame plaukime finišavo antras ir vos 0,03 sekundės atsiliko nuo lyderio australo Thomaso Neillo. 

Bendroje įskaitoje D.Rapšys tarp 16 į pusfinalį patekusių sportininkų buvo devintas. Lyderių tapo Pietų Korėjos plaukikas Sunwoo Hwangas, distanciją įveikęs per 1 min. 44,62 sek.

Į pusfinalį pateko ir estas Kregoras Zirkas. Distanciją įveikęs per 1 min. 46,10 sek. jis užėmė 11 vietą.

„Su psichologija ir vakar, ir dabar buvo viskas gerai. Tiesiog pirmasis startas, todėl sunku vertinti, kaip tu atrodai vakare, nes mes paprastai atrankas plaukiame ryte, o dabar reikėjo vakare. Tiesiog keistas jausmas. Buvo skaudi klaida iš kurios ir pasimokiau. Stengsiuosi viską pataisyti“, – sakė per 1 min. 45,84 sek. distanciją įveikęs D.Rapšys.

Šįkart jis pirmojoje pusėje stengėsi neperspausti. 50 m įveikė būdamas trečias, o po 100 jau buvo 7-as. D.Rapšys tarp plaukimo lyderių nebuvo ir po 150 metrų – plaukė šeštas, tačiau tada padidino tempą.

„Dar bus, kur patobulėti“, – sakė D.Rapšys ir nuskubėjo ilsėtis. Sportininkas pasakojo, kad jo laukia masažai, soti vakarienė.

„Ir kiek įmanoma geriau išsimiegoti“, – pabrėžė plaukikas.

Pusfinalio varžybos pirmadienį vyks 4 val. 37 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?