EUROLYGA 2023

Didelio populiarumo sulaukęs vandenlenčių mėgėjų čempionatas keliasi į Palangą

Lietuvoje išpopuliarėjęs vandenlenčių sportas šeštadienį entuziastus kvies į Palangą. Čia vyks jau trečiasis vandenlenčių mėgėjų „Hobby Riders“ čempionatas.

Vandenlenčių varžybos vyks Palangoje.<br> Asociatyvi nuotr. 
Vandenlenčių varžybos vyks Palangoje.<br> Asociatyvi nuotr. 
Vandenlenčių varžybos vyks Palangoje.<br>V.Dranginio nuotr.
Vandenlenčių varžybos vyks Palangoje.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-07-28 11:50

Kasmet vis didesnio susidomėjimo sulaukiantis renginys šįkart keliasi į Palangos kurorte „313 cable park“, kuriame dėl nugalėtojo titulo varžysis virš 70 dalyvių.

Nors šio sporto gerbėjų tikrai netrūksta, o pagal vandenlenčių parkų skaičių Lietuva pirmauja visoje Europoje, „Hobby Riders“ yra vienintelis atviras mėgėjų čempionatas Lietuvoje. Trečius metus iš eilės vykstančios varžybos jau turi stiprią bendruomenę, o kiekvienais metais pritraukia vis daugiau besidominčių šia sporto šaka ir norinčių išbandyti jėgas.

„Lietuvoje šis sportas stipriai išpopuliarėjo ir nepanašu, kad ketintų sustoti – šiandien esame turbūt labiausiai vandenlentes propaguojanti šalis pasaulyje. Jas atranda vis daugiau žmonių ir vis daugiau jų ryžtasi dalyvauti varžybose. Todėl ir renginys kasmet auga – sulaukiame vis daugiau dalyvių paraiškų, vis daugiau žiūrovų susirenka stebėti čempionato, didėja ir rėmėjų susidomėjimas“, – sakė „Hobby Riders“ čempionato organizatorius Juozas Piekuras.

Šiemet, vietoj trijų dienų renginio skirtinguose vandenlenčių parkuose, čempionatas vyks vieną dieną, o dalyviai varžysis trijuose etapuose – kvalifikaciniuose plaukimuose, pusfinalyje ir finale. Renginio vieta pasirinktas didžiausiu ir geriausiu Europoje laikomas parkas „313 cable park“ Palangoje. Šios varžybos pirmą kartą vyks vadinamojoje full-size kabelių sistemoje, kurioje plaukiama ratu.

Čempionate dalyvaus tik šio sporto mėgėjai – aukštesnio nei pradedančiųjų lygio, tačiau anksčiau nedalyvavę profesionalų varžybose ir anksčiau neužėmę prizinių vietų mėgėjų varžybose. Bus vertinami dalyvių atlikti oro, tramplino ir figūrų triukai, o taškai skiriami už kūrybiškumą, triukų įvairovę ir sudėtingumą bei jų atlikimo techniką. Varžyboms teisėjaus ir pasirodymus vertins profesionalūs atletai – Lietuvos čempionas Domantas Kazickas ir „Boardsports Pro“ komandos nariai.

„Ne vieną šis čempionatas yra įkvėpęs pačius išbandyti vandenlentę, o kai kurie anksčiau buvę tik žiūrovais šiemet jau dalyvaus patys. Tai tikrai daug azarto ir gerų emocijų turintis renginys, kuriame galima įvertinti mėgėjų lygį ir pasisemti įkvėpimo tobulėti. Be to, stebėti triukus niekada nebūna nuobodu, nes jų įvairovė yra praktiškai begalinė“, – pasakojo J.Piekuras.

Įtemptos ir įdomios varžybos, aktyvios pramogos, saulė, skanus maistas, gaivūs gėrimai ir puiki kompanija vandens sporto gerbėjų lauks šį šeštadienį, liepos 31 d., „313 cable park“ kurorte, Palangoje. Varžybų pradžia – 11 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.