EUROLYGA 2023

A. Lukašenka širsta dėl nelaimimų medalių Tokijuje: „Žinau, kodėl jų nėra – mes ne Afrika, mes ne alkani“

Įpusėjus Tokijo olimpiadai be apdovanojimų lieka ne viena pasaulio šalis. Tarp jų ir Lietuva. Tačiau kur kas labiau su šiuo faktu susitaikyti nenori autoritarinis Baltarusijos prezidentas paskutiniuoju Europos diktatoriumi įvardijamas Aliaksandras Lukašenka.

 Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 7:24 AM, atnaujinta Jul 31, 2021, 8:40 AM

Dar prieš prasidedant Tokijo olimpiadai jis pasveikino Baltarusijos delegaciją Japonijoje, kurią sudaro 108 atletai, besivaržantys 20 sporto šakų.

„Mes jau 14 kartą dalyvaujame olimpiadose. Mes laukiame iš jūsų pergalių, nes tai ne tik asmeninis laimėjimas, bet ir tautos pasididžiavimas. Pergalės demonstruoja, kaip valstybė vystosi, kaip siekia tikslų visose sferose, šalies pasiekimus“, – buvo paskelbta prieš žaidynes.

Tačiau per devynias dienas nė vienas baltarusis nelaimėjo nė vieno medalio ir A.Lukašenka jau mėtosi kritikos strėlėmis.

Agentūra BELTA paskelbė A.Lukašenkos mintis apie Tokijo žaidynes, kur jis tikino žinąs, kodėl jo šalies atletai yra be laimėjimų.

„Aš dažnai sakau – žinote, kodėl kai kada mes sporte ar dar kitur nelaimime? Mes nesame alkani, nesame nepavalgę. Pasižiūrėkite į Afrikos šalies – juk ten viskas sugriuvę. Bet kodėl rezultatai geri? Todėl kad jų sportininkai žino: laimės olimpiadoje ir viską turės. Nelaimės – kažkur slampinės, ieškos duonos gabaliuko. O mes savus visi palaikome, pergyvename.

Pasižiūrėkite į Norvegiją – turtinga šalies, ji nieko nemoka sportininkams, o jiems atstovauti šaliai yra didelė garbė. Ir jau medaliai yra.

O mes visą atstovavimą valstybei pavertėme į pinigus. Nesu prieš, jei tai talentas, jei jis garsina šalį, atveža medalį – tuomet imk ordiną, žemės plotą dovanų, statyk namą, va tau ir pinigai. Sportininkas, jei jis tikrai didis sportininkas, turi gerai gyventi. O kiti turi stengtis to siekti – tuomet bus rezultatas“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Jis taip pat piktinosi ir sportininkais ir jų šeimos nariais, kurie palaiko demokratinį judėjimą, kurį A.Lukašenkos režimas bando užgniaužti savo represijomis jau beveik metus.

„Jie sėdi ir maigo savo aifonus. Ir visi už BRB judėjimą (baltai-raudonai-balta Nepriklausomos Baltarusijos vėliava, kuri laikoma pasipriešinimo režimui simboliu). Viskas tik dėl jų nenoro ką nors daryti. Yra žmonių, kurie seka tokį procesą ir jie man sako – pasižiūrėkite, kam mes mokame pinigus. Tai viskas todėl, kad sportininkų bendruomenėje nėra disciplinos“, – piktinosi Baltarusijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.