EUROLYGA 2023

JAV fechtavimosi rinktinės nariai protestavo prieš komandos partnerį – nenori matyti jo šalia

Trys JAV rinktinės fechtavimo ekipos nariai originaliai protestavo prieš ketvirtąjį ekipos narį – Aleną Hadzičių. Pastarasis sportininkas savo šalyje yra kaltinamas seksualiniu priekabiavimu. Trys JAV sportininkai – Yeisseras Ramirezas, Jacobas Hoyle'as ir Curtisas McDowaldas prieš komandinių fechtavimosi varžybų pradžią į olimpinę salę įžengė dėvėdami rožinės spalvos veido kaukėmis. Tuo tarpu nieko apie tai nežinojęs A.Hadzičius arenoje pasirodė su juoda kauke.

 JAV fechtuotojai nenori šalia savęs matyti kolegą, kuris įtariamas seksualine prievarta.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 JAV fechtuotojai nenori šalia savęs matyti kolegą, kuris įtariamas seksualine prievarta.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2021, 10:06 AM

Fechtavimosi rinktinės nariai nenori arti matyti kolegos, nes pastarasis yra įtariamas ir galbūt bus teisiamas už seksualinį priekabiavimą.

Į olimpinio turnyro aštuntfinalį amerikiečiai atėjo išsiskirdami. „Jie tokiu būdu pareiškė, kad nepalaiko idėjos, kad ekipoje būtų šis žmogus. Norėjo parodyti skirtumą tarp jo ir savęs, norėjo parodyti, kad nepalaiko seksualinio priekabiavimo“, – tikina portalas buzfeed.

Ankšiau skelbta, kad net trys moterys pateikė liudijimus teisėsaugai, kad A.Hadzičius 2013-2015 metais seksualiai priekabiavo prie jų.

Sportininkas buvo suspenduotas, tačiau rašydamas apeliacijas jis pasiekė, kad ir vėl būtų įtrauktas į rinktinę bei vyktų į Tokijo olimpiadą.

Tačiau JAV fechtavimosi federacija padarė viską, kad atletas suprastų, jog jis nėra pageidaujamas kovose – maža to, kad jo neįtraukia į varžybų protokolus, tai dar ir nerezervavo kambario Olimpiniame kaimelyje.

Parašęs dar kelias apeliacijas kaltinamas prievarta sportininkas išsireikalavo, kad kartu su komanda eitų į varžybas ir gyventų šalia Olimpinio kaimelio bei galėtų naudotis treniruočių sale.

JAV rinktinė komandinių varžybų aštuntfinalyje nesugebėjo pasipriešinti Japonijai ir pralaimėjo 39:45 bei iškrito iš kovų dėl medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.