EUROLYGA 2023

Nelaimė Tokijo žaidynių trasoje – užuojautos skrieja Šveicarijos raiteliui

Šveicarijos olimpinės rinktinės vadovai patvirtino, kad Tokijo olimpinėse žaidynėse žuvo žirgas „Jet Set“. Kaip teigiama pranešime, trijų dienų kroso varžybose įvyko nelaimė ir žirgas „Jet Set“ neišgyveno.

R.Godelis su žirgu „Jet Set“.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
R.Godelis su žirgu „Jet Set“.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-01 15:27, atnaujinta 2021-08-01 17:25

„Šį rytą įvyko tragiška nelaimė“, – sakoma pranešime.

Tikinama, jog po vieno iš kroso varžybų šuolio plyšo žirgo kojos raištis.

„Nusileidęs po paskutinio penktojo šuolio žirgas „Jet Set“ suklupo ir stipriai krito, nes jam smarkiai įplyšo priekinės dešinės kojos raištis. Žirgu jojęs sportininkas Robinas Godelis kritimo metu nenukentėjo“, – aiškinama šveicarų pranešime.

Sportininkas su žirgu dalyvavo 4,4 km nuotolio varžybose ir tuo metu buvo 47-oje vietoje.

„Dėl itin sunkių sužalojimų kritimo metu ir gyvulio kankinimosi, medikų sprendimu žirgas veterinarijos ligoninėje buvo užmigdytas. Jis mirė, – konstatuota rinktinės pranešime. – Šveicarijos olimpinės rinktinė reiškia užuojautą sportininkui ir jo aplinkos žmonėms“.

Teigiama, kad žirgo savininkas leido užmigdyti gyvulį, nes pasveikti jis neturėjo jokių šansų.

Kaip aiškina žirginio sporto specialistai, nelaimė įvyko ne dėl raitelio kaltės ar kokių nors defektų „Seaforest Cross Country“ olimpinėje trasoje.

R.Godelis su savo 14 metų žirgu atsisveikino socialiname tinkle: „Plyštančia širdimi turiu pranešti apie atsisveikinimą su „Jet Set“. Likus vos keliems šuoliams iki finišo jam plyšo raiščiai... „Jet Set“ buvo nuostabus žirgas, kuris iki pat traumos demonstravo nuostabius rezultatus. Šį pasaulį jis paliko darydamas tai, ką mėgo labiausiai – šokdamas per kliūtis. Dėkoju visiems už palaikymo žinutes, man jos labai svarbios. Artimiausias keletą dienų tikrai nesinaudosiu socialiniais tinklais. Tikiuosi, kad suprasite mane.“

Nepaisant tragiškos situacijos, Šveicarijos komanda nusprendė nesitraukti iš varžybų ir dalyvaus pirmadienio paskutiniame varžybų etape.

 

 

„R.Godelį pakeis raitelė Eveline Bodenmuller, kuri sieks pergalės kartu su savo žirgu „ Violin de la Brasserie“, – tikinama Šveicarijos ekipos paskelbtame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.