EUROLYGA 2023

Prancūzijos tinklininkai įsimintiname trileryje išplėšė olimpinį auksą

Prancūzijos tinklininkai nebuvo laikomi Tokijo olimpinių žaidynių favoritais nei prieš turnyrą, nei po grupės varžybų. Tačiau lemiamose dvikovose Prancūzijos rinktinė pribloškė stipriausias pasaulio komandas ir pirmą kartą iškovojo olimpinius aukso medalius. Šeštadienį dramatiškame finale prancūzai palaužė Rusijos tinklininkus 3:2. Bronzos medalius laimėjo Argentinos rinktinė.

Prancūzijos tinklininkai pasidabino olimpiniu auksu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos tinklininkai pasidabino olimpiniu auksu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-07 19:36

Pustrečios valandos trukusios finalo rungtynės tapo olimpinio vyrų tinklinio turnyro puošmena. Prancūzai laimėjo du pirmuosius setus, bet nepasinaudojo geromis progomis trečiajame ir ketvirtajame setuose, kuriuose taip pat pirmavo.

Kai lemiamo penktojo seto pradžioje Prancūzijos komanda atsiliko 0:3 ir 3:6, atrodė, kad „mėlynieji“ palūžo. Tačiau tada galingas patrankas užtaisė prancūzų lyderiai Earvinas Ngapethas bei Trevoras Clevenot ir viskas vėl apsivertė aukštyn kojomis. Prancūzijos rinktinė laimėjo penktąjį setą 15:12 ir tapo olimpine čempione.

Prancūzai iki Tokijo žaidynių nebuvo laimėję jokių olimpinių medalių. Maža to, Prancūzijos rinktinė tik kartą iškovojo pasaulio pirmenybių medalius (sidabrą 2002 m.) ir tik kartą buvo Europos čempionai (2015 m.).

Tokijo žaidynių grupės varžybose Prancūzijos tinklininkai irgi nespindėjo. Jie užėmė ketvirtąją vietą, bet po to ketvirtfinalyje netikėtai parklupdė pasaulio čempionę Lenkijos rinktinę. Kaip vėliau paaiškėjo, prancūzai šia staigmena nepasisotino.

Beje, šeštadienį olimpiniuose finaluose žaidė dar dvi Prancūzijos rinktinės. Krepšininkai pralaimėjo JAV komandai ir tenkinosi sidabru, o rankininkai nugalėjo danus ir iškovojo auksą. Be to, šeštadienį Prancūzijos krepšininkės laimėjo mažojo finalo rungtynes su Serbijos rinktine ir pasipuošė bronzos medaliais. Sekmadienį Prancūzijos rankininkės dėl olimpinio aukso kovos su rusėmis.

Dėl tinklinio turnyro bronzos medalių taip pat pustrečios valandos kovojo Pietų Amerikos kaimynės Argentina ir Brazilija. Argentiniečiai išplėšė pergalę 3:2.

Argentinos tinklininkai laimėjo pirmąjį setą, po to du setus geriau žaidė Rio de Žaneiro žaidynių čempionė Brazilijos rinktinė. Vis dėlto pabaigoje svaresnius bronzinius argumentus pateikė argentiniečiai, kurie lemiamame penktajame sete varžovams nė karto neleido išsiveržti į priekį.

Argentinos rinktinė olimpinius medalius iškovojo antrą kartą. Šios komandos sąskaitoje taip pat yra 1988 metų Seulo žaidynių bronza.

Finalas

PrancūzijaRusija 3:2 (25:23, 25:17, 21:25, 21:25, 15:12). Mačas truko 2 val. 28 min.

Dėl 3 vietos

Argentina – Brazilija 3:2 (25:23, 20:25, 20:25, 25:17, 15:13). Mačas truko 2 val. 28 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.