EUROLYGA 2023

Olimpinis vandensvydžio auksas – serbams ir amerikietėms

Tokijo olimpinių žaidynių vandensvydžio turnyrų aukso medalius iškovojo Serbijos vyrų ir JAV moterų rinktinės. Sidabro medaliais apdovanoti Graikijos vyrai ir Ispanijos moterys, bronzą laimėjo abi Vengrijos rinktinės.

Tokijo olimpinių žaidynių vandensvydžio čempionais tapo serbai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tokijo olimpinių žaidynių vandensvydžio čempionais tapo serbai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2021, 11:58 AM

Sekmadienį permainingose vyrų finalo rungtynėse Serbijos rinktinė nugalėjo Graikijos komandą 13:10. Galingai mačą pradėję serbai pirmąjį kėlinį laimėjo 6:3. Graikai sugebėjo pavyti ir kelis kartus lygino rezultatą, bet tris paskutinius įvarčius įmetė Serbijos rinktinė.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Vengrijos vandensvydininkai pranoko ispanus 9:5. 2019 metų pasaulio čempionė Italijos rinktinė iš kovos dėl olimpinių apdovanojimų pasitraukė ketvirtfinalyje, kuriame nusileido Serbijos komandai.

Serbijos rinktinė aukso medalius iškovojo antrose iš eilės olimpinėse žaidynėse. Be to, serbai dukart (2008 ir 2012 m.) buvo apdovanoti bronzos medaliais.

Graikai ant olimpinės vandensvydžio garbės pakylos užkopė pirmą kartą.

Daugiausiai medalių olimpiniuose vyrų vandensvydžio turnyruose iškovojo Vengrijos rinktinė. Ji net devynis kartus laimėjo auksą, tris – sidabrą ir šiais metais ketvirtą kartą tapo bronzine prizininke.

Moterų turnyro finale JAV rinktinė sutriuškino Ispanijos komandą 14:5. Rungtynėse dėl bronzos medalių Vengrijos ekipa nugalėjo Rusijos vandensvydininkes 11:9.

Amerikietės olimpinio turnyro nugalėtojomis tapo trečią kartą iš eilės. Jos aukso medalius laimėjo ir 2012 metų Londono bei 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėse.

Vandensvydininkės dėl olimpinių apdovanojimų kovojo tik šeštą kartą (pirmą – 2000 metais). JAV rinktinė ant garbės pakylos stovėjo visus šešis kartus. Jos sąskaitoje taip pat yra du sidabro ir vienas bronzos medalių komplektas.

Ispanės antrą kartą laimėjo sidabro medalius, o vengrės iškovojo pirmuosius apdovanojimus. Vengrijos moterys olimpiniame mažajame finale žaidė ketvirtą kartą iš eilės, bet trejose praėjusiose žaidynėse jos liko ketvirtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.