EUROLYGA 2023

Istorinė galimybė žlugo: Afganistanas atšaukia sportininkus iš Tokijo paralimpinių žaidynių

Sportininkai iš Afganistano nedalyvaus Tokijo paralimpinėse žaidynėse. Šaliai turėjo atstovauti du atletai, tačiau dėl pasikeitusios politinės situacijos tokia galimybė dingo.

 Tokijo paralimpinėse žaidynėse nebus Afganistano atstovų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tokijo paralimpinėse žaidynėse nebus Afganistano atstovų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2021, 4:20 PM, atnaujinta Aug 17, 2021, 4:27 PM

Talibanas jau keletą dienų šturmuoja didžiausius šalies miestus, o sekmadienį naujasis režimas užėmė sostinę Kabulą. Sukilėliai kontroliuoja sienos kirtimą, mokesčių rinkimą ir eksportą.

Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani išvyko iš šalies į Tadžikistaną. Dramatiškas situacijos pasikeitimas užklupo daugelį šalies gyventojų, įskaitant sportininkus.

Remiantis naujausiais pranešimais, į chaosą paniręs Afganistanas traukiasi iš Tokijo paralimpinių žaidynių, kurios prasidės rugpjūčio 24 dieną ir truks iki rugsėjo 5 dienos.

Žaidynėse turėjo dalyvauti tekvondo sportininkė Zakia Khudadadi ir disko metikas Hossainas Rasouli.

„Apgailestaujame, kad Afganistano nacionalinis paralimpinis komitetas nedalyvaus Tokijo paralimpinėse žaidynėse. Visi šalies oro uostai uždaryti ir sportininkai negali keliauti į Japoniją. Tikimės, kad sportininkai išliks saugūs ir sveiki šiuo sunkiu metu“, – pranešė Tarptautinio paralimpinio komiteto atstovas.

Prieš kelias dienas paralimpinių žaidynių socialinės žiniasklaidos paskyrose buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame laiminga Z.Khudadadi kalbėjo apie galimybę atstovauti savo šaliai.

„Tai pirmas kartas, kai sportininkas atstovaus Afganistanui paralimpinėse žaidynėse ir aš dėl to labai džiaugiuosi. Aš tiesiog noriu būti ten su kitais sportininkais iš viso pasaulio ir padaryti viską, ką galiu. Tai proga parodyti savo įgūdžius. Aš labai didžiuojuosi, kad galėsiu konkuruoti su kitais sportininkais“, – sakė afganistanietė.

Jos dalyvavimas žaidynėse taip pat buvo reikšmingas įrodymas, kad moterų vaidmuo Afganistano visuomenėje auga.

Galimybę dalyvauti sporto renginiuose jos įgijo prieš 20 metų. Tačiau talibanui perėmus valdžią, pasirodė pranešimų apie apribojimus moterims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.