EUROLYGA 2023

Paskutines valandas iki startų skaičiuojantys Lietuvos paralimpiečiai išbandė Tokijo arenas

Iki Tokijo vasaros paralimpinių žaidynių pradžios likus dviem dienoms, Tokijo arenose prakaitą lieja jau visi Lietuvos rinktinės sportininkai. Paskutiniai atletai – lengvaatlečiai Andrius Skuja, Donatas Dundzys ir Oksana Dobrovolskaja, o taip pat dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis – paralimpiniame kaimelyje įsikūrė šeštadienį ir jau spėjo Tokijuje surengti pratybas.

 Lietuvai atstovaus 11 paralimpiečių.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvai atstovaus 11 paralimpiečių.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvai atstovaus 11 paralimpiečių.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvai atstovaus 11 paralimpiečių.<br> paralympics.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Donatas Gribauskas

Aug 22, 2021, 5:45 PM

Edgaras Matakas prieš vieną pirmųjų treniruočių Tokijo vandens sporto centre per ausinuką klausosi muzikos ir kaupiasi artėjančioms dviejų valandų trukmės pratyboms.

„Įspūdingas baseinas. Nekantrauju šokti į vandenį. Baseinas greitas, didelis. Jaučiuosi čia kaip namie“, – susižavėjimo naujutėlaite Tokijo plaukimo arena neslepia Lietuvos rinktinės sportininkas.

Neregys plaukikas vadinamas vienu iš pagrindinių pretendentų į paralimpinius medalius 50 metrų laisvu stiliumi distancijoje, bet ir pats atletas, ir jo treneris vengia kalbų apie favoritų etiketę.

„Įspūdinga arena... kaip mūsų „Žalgirio“ arena. Baseinas, atrodo, labai greitas. Tikiuosi, kad toks ir bus. Ne, ne tikiuosi, o taip ir bus“, – šypsosi E. Matako treneris Ramūnas Leonas.

Ne tik Lietuva, bet ir likęs pasaulis daug tikisi ir iš mūsų šalies golbolo rinktinės, kuri Tokijuje gins prieš penkerius metus iškovotą paralimpinės čempionės titulą. Lietuvos komandos sportininkai kartoja, jog jiems tai padaryti bus ypatingai nelengva, nes prieš lietuvius visi žais su dviguba energija.

Štai Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių didvyris Genrikas Pavliukianecas, atvedęs golbolo komandą į auksinę viršūnę, tarp pratybų dalija interviu ne tik Lietuvos, bet ir kitų pasaulio šalių žiniasklaidai.

„Atvykome į Tokiją jau prieš kelias dienas, todėl spėjome padirbėti ir su treniruokliais, ir golbolo salėje. Tiesa, kol kas lankėmės tik apšilimo salėje, o pagrindinėje salėje, kurioje vyks varžybos, treniruosimės pirmadienį. Labai svarbu prieš varžybas išbandyti pagrindinę salę, pajusti ją, orientuotis“, – pasakoja G. Pavliukianecas, kuriam tai bus jau šeštosios paralimpinės žaidynės karjeroje.

Žaidynėse debiutuosiantys lengvaatlečiai Andrius Skuja, Donatas Dundzys ir Oksana Dobrovolskaja į Tokiją atvyko šeštadienį, o sekmadienį jau darbavosi Olimpinio stadiono treniruočių aikštėje.

„Pagrindinis stadionas rengiamas žaidynių atidarymo ceremonijai, šįryt judėjome treniruočių aikštėje. Jau per apšilimą su Donatu Dundziu pajutome karščio poveikį. Dėl didelio karščio ir drėgmės greičiau pradeda trūkti oro, bet nieko, įprasime per kelias dienas.

Japonijoje lankausi trečią kartą ir džiaugiuosi, kad daug lengviau įprasti prie laiko skirtumo nei pirmais kartais. Jau pirmą naktį gerai išsimiegojome, o tai labai svarbu, nes prie naujo ritmo norisi įprasti kuo greičiau“, – pasakoja A. Skuja, pasirodysiantis rutulio stūmimo ir ieties metimo sektoriuose.

A. Skujai teko garbė per antradienį įvyksiančią žaidynių atidarymo ceremoniją nešti Lietuvos vėliavą. Mojuoti Trispalve komandos kapitonui padės disko metikė Oksana Dobrovolskaja.

„Džiugu, kad atletai sėkmingai pasiekė paralimpinį kaimelį ir yra susikaupę, rengiasi žaidynėms. Norisi, kad visi kuo greičiau adaptuotųsi prie kitos laiko juostos, neįprastų klimato sąlygų – Tokijuje šiuo metu labai karšta ir tvanku. Taip pat darome viską, kad apsaugotume komandą ir išvengtume koronaviruso. Nors žaidynėse galioja itin griežtos taisyklės, kas rytą kiekvienas esame testuojamas, organizatoriai kasdien fiksuoja naujus susirgimo atvejus“, – sako Lietuvos paralimpinės misijos vadovė Asta Narmontė.

Tokijo paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 24 – rugsėjo 5 d., Lietuvai atstovaus vienuolika sportininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.