EUROLYGA 2023

Graplingo federacijos įkūrėjui K. Smirnovui – išskirtinis tarptautinis titulas

Legendiniam kovotojui ir Lietuvos graplingo federacijos įkūrėjui Kęstučiui Smirnovui Tarptautinė graplingo federacija suteikė penkto dano juodą diržą. Tai vienas aukščiausių įvertinimų koviniame sporte.

 Kęstutis Smirnovas.<br> LGF nuotr.
 Kęstutis Smirnovas.<br> LGF nuotr.
 Kęstutis Smirnovas.<br> LGF nuotr.
 Kęstutis Smirnovas.<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aurimas Budraitis

Aug 25, 2021, 11:30 AM, atnaujinta Aug 25, 2021, 11:35 AM

„Kiekvienas sportininkas turi tikslą būti įvertintas, tad meluočiau, jei sakyčiau, kad šis apdovanojimas nėra malonus. Apskritai, įdomūs metai. Birželį Baltijos šalių čempionate tapau nugalėtoju tiek disciplinoje su kimono, tiek be kimono, o dabar dar ir šis įvertinimas“, – komentavo penkto dano juodo diržo savininkas.

Oficiali diržo įteikimo ceremonija buvo surengta Palangoje vykusioje tradicinėje tarptautinėje stovykloje, kurioje paskaitą skaitė ir brazilų legendinis kovotojas penkto dano brazilų džiudžitsu meistras Iranas Mascarenhas.

„Kaip ir tikėjausi, turėjome aukščiausio lygio stovyklą. Man asmeniškai labiausiai džiugu dėl to, kad mūsų sportininkai turėjo idealias sąlygas pasiruošti pasaulio graplingo čempionatui“, – dėstė K.Smirnovas.

Lietuvos graplingo federacijos įkūrėjui tarptautinės federacijos suteiktas vardas yra penktas koviniame pasaulyje. Iki šiol jo CV yra šie įvertinimai: penktas MMA bušido danas, ketvirtas dziudo danas, antras karate shindokai danas ir antras kovinės savigynos danas.

Prieš septynerius metus jo įkurta Lietuvos graplingo federacija nuo pirmų dienų siekė populiarinti šį sportą bei suvienyti juo besidominčius. Šiuo metu nacionalinė federacija vienija 47 sporto klubus iš visos Lietuvos, o tarptautinė federacija – 27 organizacijas iš įvairių šalių.

„Kai prisimenu pirmas surengtas varžybas, kažkiek tai net kelia šypseną. Pamenu, dalyvavo 30 dalyvių ir galvojome tik apie tai, kaip tą skaičių padidinti. Šiuo metu įprastose varžybose dalyvauja po 200 – 300 dalyvių. Rezultatas geras, tačiau negalvojame ties tuo sustoti“, – sakė K.Smirnovas.

Artimiausias tarptautinės graplingo federacijos renginys – spalio 9 dieną Panevėžyje įvyksiantis pasaulio graplingo čempionatas. Jame savo jėgas planuoja išbandyti ir penkto dano juodo diržo savininkas K.Smirnovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.