EUROLYGA 2023

Olimpinis sezonas prasidėjo V. Strolios bei G. Leščinskaitės pergalėmis Nemenčinėje

Rugpjūčio 23-25 dienomis Nemenčinėje vyko Lietuvos biatlono federacijos taurės varžybos, kuriose dalyvavo beveik visi pajėgiausi šalies biatlonininkai. Tiek riedslidžių, tiek kroso rungtyse nepralenkiami buvo Vytautas Strolia bei Gabrielė Leščinskaitė.

 Olimpinis sezonas prasidėjo V. Strolios bei G. Leščinskaitės pergalėmis Nemenčinėje.<br> Asmeninio archyv. nuotr.
 Olimpinis sezonas prasidėjo V. Strolios bei G. Leščinskaitės pergalėmis Nemenčinėje.<br> Asmeninio archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 4:37 PM, atnaujinta Aug 27, 2021, 4:58 PM

4 km biatlono kroso sprinto varžybose V.Strolia prašovė sykį ir 1 min. 25 sek. pranoko Karolį Dombrovskį (šaudymas 1+3) bei 1 min. 45 sek. – Liną Banį (1+2). Riedslidžių 10 km sprinto rungtyje prizininkų trejetas išsidėstė identiškai: V.Strolia suko du baudos ratus (2+0) ir buvo pirmas, 16 sek. jam pralaimėjo K.Dombrovskis (1+1), o L.Banys atsiliko 1 min. 16 sek. (1+1).

Beje, V.Strolia triumfavo ir Nemenčinėje surengtose šaudymo 10 gulint + 10 stovint varžybose, kuriose vyrai ir moterys varžėsi drauge.

„Ar patenkintas sportine forma? Sunku apie tai kalbėti, tos pačios pirmos dienos grįžus iš aukštikalnių nebuvo labai sunkios. Savijauta gan gera, nors po stovyklų nuovargis tikrai jaučiasi. Stovyklos dabar rimtos, darbo valandų daug. Dirbam gana stipriai, dėl to negaliu sakyti, kad esu formoje, nes nuovargis jaučiasi labiau. Tačiau tuo, kokį darbą atlikau ir kaip jaučiuosi, tikrai esu patenkintas. Viskas vyksta pagal planą“, – sakė V.Strolia.

Moterų 3 km biatlono kroso sprinte G.Leščinskaitei triumfuoti nesutrukdė net ir trys netaiklūs šūviai gulint. Nataliją Kočerginą ji pranoko 33 sek. Tiesa, pastaroji suklydo net 6 kartus (2+4). Trečią vietą užėmusi Lidija Žurauskaitė atsiliko 1 min. 47 sek. (2+2).

Analogiškai trijulė išsidėstė ir 7,5 km biatlono riedslidžių sprinte, kur G.Leščinskaitė (1+1) N.Kočerginą (3+1) aplenkė 19 sek., o L.Žurauskaitę (1+2) – 47 sek.

„Vasaros startai yra gera proga pasitikrinti, kaip klostosi vasaros darbas, todėl varžybomis esu patenkinta, džiaugiuosi, kad galėjau pilnavertiškai dalyvauti ir pergalėmis suteikti daugiau motyvacijos tolimesnėms stovykloms“, – pasirodymu Nemenčinėje džiaugėsi G.Leščinskaitė.

Į startą vasaros biatlono taurės varžybose Lietuvos rinktinės nariai sugužėjo iš treniruočių stovyklos Prancūzijos aukštikalnėse. Šioje šalyje mūsiškiai treniravosi pirmą kartą.

„Planavome važiuoti į Italiją, kur buvome pernai, bet paaiškėjo, kad renovuoja trasą, šaudyklą, nėra kaip treniruotis ir tikslo važiuoti be tos trasos nėra. Treneris jau anksčiau norėdavo pabandyti Prancūziją, bet kažkaip neišpuldavo, o daugiau kitų variantų nebuvo, nes kitur gyventi nebebuvo vietų ar dar kas išlįsdavo. Šiek tiek surizikavome, kad vykome į nežinomą vietą prieš olimpiadą, bet visiems savijauta buvo labai gera ir manau, kad ir treneris, ir mes, sportininkai, buvome patenkinti ta stovykla“, – dėstė V.Strolia.

Iki svarbiausio ketverių metų starto – Pekino olimpinių žaidynių – biatlonininkams liko tik 160 dienų. Tiesa, dar laukia kova dėl olimpinių kelialapių pasaulio taurės varžybose, kurios prasidės jau už trijų mėnesių.

„Treniruočių stovyklose dirbame panašiai nepriklausomai nuo to, koks svarbus šis sezonas. Galbūt darbo krūvis šiek tiek didesnis, mažiau laiko praleidžiame Lietuvoje, bet pagrinde viskas tas pats. Manau, kad ateinantis olimpinis sezonas labiausiai keičia požiūrį į atliekamą darbą – maksimaliai stengiesi nepraleisti treniruočių, tinkamai ilsėtis, saugoti save“, – sakė G.Leščinskaitė.

„Olimpinis sezonas yra išskirtinis, atsipalaiduoti gali mažiau. Reikia didesnės koncentracijos darbui ir į šalį patraukti nesvarbius dalykus. Negalima sakyti, kad kitų sezonų metu dirbame mažiau – dirbame tiek pat. Bet laisvas laikas labiau apribotas, labiau žiūrima mityba, rėžimas.

Daug atsakingiau žiūrima į traumų prevenciją, kad niekas niekur neišlįstų. Tačiau mintimis, kad čia labai svarbus sezonas, savęs neapkraunu. Tą žinau, bet nėra taip, kad save tomis mintimis kankinčiau“, – komandos draugei antrino V.Strolia.

Beveik visi pagrindinės rinktinės nariai praleidžia vakar prasidėjusį pasaulio vasaros biatlono čempionatą – iš A komandos narių šiose pirmenybėse Lietuvai atstovauja tik Tomas Kaukėnas. Visi biatlonininkai varžysis rugsėjo 17-19 dienomis Maduonoje (Latvija) vyksiančiame Lietuvos vasaros biatlono čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.