EUROLYGA 2023

Baltarusijos diktatorius A. Lukašenka savo stiliuje: užsipuolė net jam neįtinkančias sportininkų žmonas

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka ir toliau lenda į visas šalies gyvenimo sferas, pyksta dėl sportininkų nesėkmių, apverčia viską aukštyn kojomis ir grasina. Per pastaruosius keletą mėnesių tarptautinėje arenoje Baltarusijos sportas pasižymi labiau skandalais, pralaimėjimais ir protestais nei įspūdingais pasiekimais, tad A.Lukašenka penktadienį svaidėsi žaibais į visas puses.

A.Lukašenka grasina ne tik sportininkams, bet ir jų žmonoms.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka grasina ne tik sportininkams, bet ir jų žmonoms.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka grasina ne tik sportininkams, bet ir jų žmonoms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka grasina ne tik sportininkams, bet ir jų žmonoms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka grasina ne tik sportininkams, bet ir jų žmonoms.<br>AP/TASS/„Scanpix“ nuotr.
A.Lukašenka grasina ne tik sportininkams, bet ir jų žmonoms.<br>AP/TASS/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 28, 2021, 4:42 PM

Nuvykęs į vieną iš pelningiausių Baltarusijos valstybinių įmonių „Balaruskalyj“ įmonę A.Lukašenka bendravo su darbuotojais ir po klausimų apie šalies sportą užsipuolė tiek futbolininkus, tiek ir netikėtai į Pekino žiemos žaidynių atranką pralaimėjusią Baltarusijos ledo ritulio rinktinę.

Ketvirtadienį baltarusiai išvyko į Lenkiją, kur 0:1 pralaimėjo šios šalies ekipai ir komplikavo situaciją prasimušti į olimpiadą.

Dėl pralaimėjimų diktatorius pyko ne tik ant nemažai pinigų gaunančių sportininkų, tačiau, neva, ir tik mobiliuose telefonuose "sėdinčias" ir protestuojančias sportininkų žmonas.

„Ten kur yra investuojami pinigai, turi viskas sporte kunkuliuoti. Kitu atveju būsime kaip tie mūsų dievai ledo ritulininkai. Nuvažiavo ir pralaimėjo lenkams. Klausykite, ten ledo ritulys apskritai nepopuliarus.

Sportuoja gal kokie 20 žmonių. Kaip taip galima? O tu jiems pinigus, pinigus, pinigus. Žiūrėkite, „Belarsukalyj“ direktoriui pasakiau – „ne duok dieve“. Reikia rezultato. Nuvažiavome į Tokiją ir ką – visus nustebinome su minuso ženklu...

Tai va, pasakiau „Belaruskalyj“ vadovui Ivanui Golovatovui – tu matai visas kliurkas. Jokių perdėtų rėmimų“, – kalbėjo A.Lukašenka.

„Belaruskalyj“ jau septynerius metus remia Minsko „Dinamo“ ledo ritulio klubą ir, neva, bendrovė per tą laiką parėmė komandą 97 mln. JAV dolerių.

Po šios litanijos galiausiai kliuvo ir sportininkų žmonoms.

„Pas mus taip dabar: tie futbolininkai ir ledo ritulininkai staiposi aikštelėse, o jų gražuolės žmonos... Sėdi mobiliuose telefonuose ir kovoja ten prieš valstybę.

Dirbti visiems reikia. Ir žmonas ten pat. Į „Belaruskalij“ jas, šluotas joms į rankas“, – postringavo A. Lukašenka.

Baltarusijos vadovas negali užmiršti, kaip pavasarį pasaulio futbolo atrankoje šalies rinktinė beviltiškai kovojo prieš Belgiją ir nusileido 0:8.

Šį mėnesį Baltarusijos olimpinė bėgikė 24-erių Kryscina Cimanouskaja teigė, kad ja buvo bandoma jėga sugrąžinti namo iš Tokijo olimpinių žaidynių ir po didelio skandalo sportininkė gavo teisę vykti kur nori ir apsigyveno Lenkijoje.

Baltarusė sukritikavo Baltarusijos lengvosios atletikos federaciją, josteigimu, užregistravusią bėgikę dalyvauti estafetės rungtyje jai to nežinant.

Ji pasiprašė apsaugos, kad nebūtų prievarta išsiųsta namo, ir vieną naktį praleido oro uosto viešbutyje. Vėliau bėgikė išvyko į Lenkiją, kuri jai suteikė humanitarinę vizą.

Dėl šio incidento, kurį Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka paneigė, Tarptautinis olimpinis komitetas atėmė akreditaciją iš dviejų baltarusių trenerių.

Dėl protestų, kurie kilo dėl prezidento rinkimų klastojimo, slopinimo ir žmogaus teisių pažeidimų Vakarai įvedė virtinę sankcijų Baltarusijos režimui, bet šalį vis dar palaiko jos sąjungininkė ir kreditorė Rusija.

Dėl šių neramumų Baltarusija neteko teisės šiais metais rengti ledo ritulio čempionatą, o A. Lukašenkai buvo uždrausta vykti į Tokijo olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.