EUROLYGA 2023

Latvijos ledo ritulininkai iškovojo olimpinį kelialapį, baltarusiai į Pekiną nekeliaus

Latvijos ledo ritulio rinktinė laimėjo svarbiausias metų rungtynes ir iškovojo kelialapį į 2022 metų Pekino žiemos olimpines žaidynes. Kituose dviejuose sekmadienį pasibaigusiuose olimpinės atrankos turnyruose triumfavo Danijos ir Slovakijos ledo ritulininkai.

 Latvijos ledo ritulininkai žais Pekino olimpiadoje.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Latvijos ledo ritulininkai žais Pekino olimpiadoje.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-29 21:12

Latvijos ledo ritulininkams olimpinį kelialapį užtikrino sekmadienį iškovota pergalė lemiamose atrankos turnyro rungtynėse su Prancūzijos komanda. Namie žaidę latviai lygioje kovoje palaužė prancūzus 2:1 ir pasiekė trečiąją pergalę. Prieš tai latviai sutriuškino italus 6:0 ir vengrus 9:0.

Keturios komandos Rygoje kovojo dėl vieno kelialapio į Pekino žaidynes.

Latvijos rinktinė olimpinėse žaidynėse debiutavo 1936 metais, o atkūrus nepriklausomybę pirmą kartą į olimpinį turnyrą pateko 2002 metais. Po to latviai varžėsi 2006, 2010 ir 2014 metų žiemos žaidynėse, bet praleido 2018 metų Pjongčango žaidynes.

Kiti du olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyko Osle ir Bratislavoje.

Namų sienos nepadėjo tik norvegams. Jie sekmadienį lemiamoje dvikovoje pripažino danų pranašumą 0:2. Atrankos turnyre visas trejas rungtynes laimėję Danijos ledo ritulininkai pasiekė istorinį rezultatą – jie olimpinėse žaidynėse dalyvaus pirmą kartą.

Bratislavoje geriausiai žaidė tris pergales iškovojusi Slovakijos rinktinė. Sekmadienį lemiamose rungtynėse slovakai nugalėjo baltarusius 2:1.

Slovakai nepraleido nė vieno olimpinio turnyro nuo 1994 metų, kai tarptautinėse varžybose pradėjo atskirai rungtyniauti Čekijos ir Slovakijos rinktinės.

Baltarusijos rinktinė olimpinėse žaidynėse dalyvavo tris kartus: 1998, 2002 ir 2010 metais.

Devynios olimpinio turnyro dalyvės paaiškėjo anksčiau. Pirmoji teisę varžytis Pekino žaidynėse gavo šeimininkė Kinijos rinktinė. Aštuonios rinktinės olimpinius kelialapius gavo pagal IIHF reitingą, kurio taškus komandos rinko per praėjusias olimpines žaidynes ir pasaulio pirmenybes. Šie kelialapiai atiteko Kanadai, Rusijai, Suomijai, Švedijai, Čekijai, JAV, Vokietijai ir Šveicarijai.

Tuo metu, kai buvo skirstomi olimpiniai kelialapiai, Lietuvos rinktinė IIHF reitinge užėmė 24-ąją vietą, o šiuo metu pakilo į 23-iąją vietą. Iš viso klasifikuotos 55 šalys, o paskutinę vietą užima Singapūras.

Pekino žaidynių atrankos turnyrą sudarė keturi etapai. Lietuvos ledo ritulininkai gavo teisę žaisti trečiajame etape ir kovojo vienoje iš trijų grupių. Jesenicėse (Slovėnija) vykusiose varžybose lietuviai nugalėjo kroatus, bet pralaimėjo japonams bei slovėnams ir užėmė trečiąją vietą. Vienintelį kelialapį į paskutinį atrankos etapą iškovojo Slovėnijos rinktinė.

Slovėnai šią savaitę dalyvavo Osle vykusiame atrankos turnyre. Jie pralaimėjo danams ir norvegams, o sekmadienį paskutinėse rungtynėse nugalėjo Korėjos ledo ritulininkus 4:1 ir užėmė trečiąją vietą.

Olimpinės atrankos turnyrai

Bratislavos turnyras: Slovakija – 9, Baltarusija – 3, Austrija – 3, Lenkija – 3.

Rygos turnyras: Latvija – 9, Prancūzija – 6, Vengrija – 3, Italija – 0.

Oslo turnyras: Danija – 9, Norvegija – 6, Slovėnija – 3, Korėja – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.