EUROLYGA 2023

Į kampą įsprausta Lietuvos golbolo rinktinė sutriuškino amerikiečius ir kovos ketvirtfinalyje

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė paskutinėse A grupės rungtynėse 13:3 nušlavė JAV nacionalinę ekipą ir paskutinę akimirką įšoko į Tokijo paralimpinių žaidynių atkrintamųjų varžybų traukinį. Čempionės titulą ginanti mūsų šalies komanda savo grupėje užėmė ketvirtą vietą ir už borto paliko Alžyro ekipą.

 Lietuvos rinktinė po pergalės prieš JAV pateko į ketvirtfinalį.<br> D.Ožalo/LPAK nuotr.
 Lietuvos rinktinė po pergalės prieš JAV pateko į ketvirtfinalį.<br> D.Ožalo/LPAK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 8:42 AM, atnaujinta Aug 30, 2021, 8:47 AM

Šių rungtynių išvakarėse Lietuvos ir Alžyro komandos turėjo po vieną tašką, iškovotą tarpusavio mače, tačiau lietuvių pranašumas buvo geresnis įvarčių santykis. Valdo Gecevičiaus auklėtiniai net galėjo sau leisti pralaimėti amerikiečiams ne didesniu nei penkių įvarčių skirtumu ir būtų žengę į kitą etapą.

Rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo kiek neįprastos sudėties: aikštės centre tradiciškai pasirodė Mantas Brazauskis, o kairiajame krašte – Genrikas Pavliukianecas. Bet dešiniame flange vietoje Justo Pažarausko žaidė Nerijus Montvydas, pirmą kartą Tokijuje įtrauktas į starto sudėtį.

Panašu, kad šiuo sprendimų V. Gecevičius nustebino varžovus, nes vien per pirmą kėlinį N. Montvydas atseikėjo amerikiečiams penkis įvarčius, G. Pavliukianecas ir Marius Zibolis pridėjo po du, ir Lietuva po pirmų dvylikos minučių pirmavo prieš savo varžovus 9:3.

Po pertraukos N. Montvydas pelnė komandai dešimtą jos įvartį, o kėlinio viduryje persvarą lietuviai padidino iki dešimties įvarčių, todėl mačas buvo nutraukas anksčiau. Lietuva nugalėjo 13:3.

Mūsų komandai N. Montvydas pelnė penkis įvarčius, keturis kartus pasižymėjo M. Zibolis, Genrikas Pavliukianecas ir Justas Pažarauskas atseikėjo po du taiklius metimus.

„Jau nebuvo kur trauktis, nes nesėkmingo pasirodymo atveju būtume rytoj iškeliavę namo. Mes buvome nusiteikę pergalei, nebuvo jokių skaičiavimų, nors ten buvo variantų. Komandai reikėjo pergalės, reikėjo pasitikėjimo. Labai džiaugiuosi už komandą, kad parodė charakterį.

Pasirodo, galime žaisti su visomis komandomis kaip lygūs su lygiais ir laimėti. Buvo pakeitimų žaidimo plane, patikėta vieta starte Nerijui Montvydui, kuris sužaidė tiesiog super idealiai“, – sakė V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinės varžovai ketvirtfinalyje paaiškės po paskutinio B grupės mačo tarp Vokietijos ir Kinijos rinktinių.

B grupėje Belgija, Ukraina, Turkija ir Vokietija turi po šešis taškus, o Kinija yra surinkusi tris, bet Vokietija ir Kinija yra sužaidusios rungtynėmis mažiau ir dar žais tarpusavyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.