EUROLYGA 2023

Vilniaus teniso akademijos žaidėjai ir treneriai istorinę pergalę Niujorke prognozuoja N. Džokovičiui

Artimiausias dvi savaites pasaulio teniso mėgėjų žvilgsniai kryps į Niujorko „Flushing Meadows“ parke esančius teniso kortus. Pirmadienį čia prasideda paskutinis 2021 m. sezono „Grand Slam“ turnyras – atvirasis JAV čempionatas.

 Ainius Sabaliauskas.<br>A.Pliadžio nuotr.
 Ainius Sabaliauskas.<br>A.Pliadžio nuotr.
 Vadimas Pinko.<br> VTA nuotr.
 Vadimas Pinko.<br> VTA nuotr.
 Diana Enache.<br> VTA nuotr.
 Diana Enache.<br> VTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-08-30 11:26, atnaujinta 2021-08-30 11:39

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius Niujorke turi galimybę užfiksuoti neeilinį pasiekimą: pergalė atvirajame JAV čempionate reikštų, kad serbas buvo stipriausias visuose šio sezono „Grand Slam“ turnyruose.

Pastarąjį kartą tai dar 1988 m. buvo pavykę padaryti Vokietijos moterų teniso legendai Steffi Graf.

Vienas pirmųjų turnyrą pradės ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis – pirmadienį 18 val. Lietuvos laiku jo laukia vyrų vienetų turnyro pirmojo rato akistata prieš argentinietį Diego Schwartzmanną (ATP-14).

Vilniaus teniso akademijos auklėtiniai ir treneriai neabejoja – N. Džokovičius lieka pagrindiniu turnyro favoritu, o R. Berankis turi visas galimybes rimtai kibti į atlapus argentiniečiui.

Ainius Sabaliauskas, Lietuvos vyrų teniso rinktinės narys (U18 ITF-143): „Nebūsiu originalus. Manau, kad vyrų turnyre daugiausiai galimybių nugalėti turi N. Džokovičius. Nors olimpinės žaidynės parodė, kad ir jis nėra robotas. Jei kalbėti apie tuos, kurie gali favoritui įkąsti, aišku reikia paminėti Aleksandrą Zverevą, Danijilą Medvedevą, Stefaną Tsitsipą.

Manau, mūsų laukia tikrai įdomus turnyras. Aš asmeniškai palaikysiu A. Zverevą. Negaliu pasakyti, kad jis yra mėgstamiausias mano tenisininkas, tačiau šiuo metu vokietis žaidžia įspūdingą tenisą. Aišku, sirgsiu ir už R. Berankį. Nesutinku, kad burtai jam yra labai blogi. D.Schwatzmannas paskutiniu metu įspūdingų rezultatų nedemonstravo, tad aš tikiuosi įtempto mačo.

Moterų varžybose išskirti aiškią favoritę yra sunkiau. Man norėtųsi, kad čempione taptų kas nors iš jaunųjų tenisininkių, kad ir amerikietė C. Gauff“.

Diana Enache, Vilniaus teniso akademijos trenerė (buvusi 213-oji pasaulio raketė): „Vyrų vienetų turnyre matau vienintelį favoritą – N. Džokovičių. O štai nuspėti moterų turnyro baigtį yra be galo sunku, tuo jis ir žavus. Mano mėgstamiausia žaidėja yra čekė P. Kvitova, palaikysiu ją ir atvirajame JAV čempionate. Petra yra labai talentinga ir atsidavusi tenisininkė, puikus pavyzdys visoms jaunoms, apie profesionalių kelią svajojančioms teniso žaidėjoms.

Pati esu kilusi iš Rumunijos, tad, suprantama, sirgsiu ir už visas savo šalies tenisininkes. Jei kalbėti apie Ričardo galimybes, jis daug kam yra nepatogus varžovas, gali puikiai sužaisti ir laimėti prieš bet ką. Linkiu jam didžiausios sėkmės“.

Vadimas Pinko, Vilniaus teniso akademijos treneris: „Favoritai, manau, šį kartą labai ryškūs: N. Džokovičius, A. Zverevas, D. Medvedevas, S. Tsitsipas. Smagu, kad įdomių susitikimų ir intrigų netrūks nuo pat turnyro pradžios. Štai jau pirmame rate matysime S. Tsitsipo dvikovą su škotu Andy Murray, taip pat labai laukiu ispano Roberto Bautista-Aguto susitikimo su neprognozuojamu australu Nicku Kyrgiosu. Jei žiūrėti burtus, manau, kad amerikietis Railis Opelka ir bulgaras Grigoras Dimitrovas yra tie žaidėjai, kurie gali pateikti staigmenų ir namo išsiųsti vieną ar kitą favoritą.

Man labai patinka jaunojo italo Janiko Sinnerio žaidimas. Todėl įdėmiai seksiu jo pasirodymą. Kaip ir savo gero bičiulio, Rusijos tenisininko Jevgenijaus Donskojaus bei, be abejonės, Ričardo.

Jei kalbėti apie R. Berankį, negaliu vienareikšmiškai pasakyti, kad su burtais jam nepasisekė. Jeigu reikėtų rinktis reitinguotą žaidėją, su kuriuo šiai dienai galima žaisti, argentinietis tikrai būtų tame sąraše. Labai svarbu, kad Ričardui pavyktų užsikabinti per pirmus 2 setus, kad jis pajustų pasitikėjimą savimi. Žaisti, aišku, reikės ne iš pirmo kamuoliuko, bet tikrai aktyviai, pirmu numeriu. Tikėkimės, kad aštrūs Ričardo smūgiai kris būtent ten, kur reikia.

Savo auklėtiniams ir visiems teniso mėgėjams per šias dvi savaites linkiu pamatyti kuo daugiau teniso. Ir, žiūrint mačus, atkreipti dėmesį į, pavyzdžiui, pralaiminčio tenisininko elgesį korte: kaip yra kovojama, nenuleidžiama rankų iki paskutinio taško. Stebint ir analizuojant tokius dalykus ir pačiam galima tapti geresniu žaidėju“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.