EUROLYGA 2023

Tokijo paralimpinėse žaidynėse debiutavusi Oksana Dobrovolskaja užėmė aštuntąją vietą

Tokijo paralimpinėse žaidynėse antradienį debiutavo trečia Lietuvos lengvaatletė Oksana Dobrovolskaja. 25 metų kaunietė startavo regėjimo negalią turinčių sportininkių F11 klasės disko metimo varžybose, jose pateko į finalą ir užėmė galutinę aštuntą vietą.

 O.Dobrovolskaja užėmė 8-ąją vietą.<br> D.Ožalo/LPAK nuotr.
 O.Dobrovolskaja užėmė 8-ąją vietą.<br> D.Ožalo/LPAK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 7:28 AM, atnaujinta Aug 31, 2021, 7:34 AM

Lengvaatletė džiaugėsi įgyta patirtimi varžantis su elitinėmis oponentėmis ir sakė, jog didžiausių rezultatų tikisi ateities žaidynėse.

Oksana Dobrovolskaja Tokijo olimpiniame stadione toliausiai diską nuskraidino antruoju bandymu – 29 metrus 50 centimetrų. Trečiuoju mėginimu Lietuvos lengvaatletė įrankį numetė 20 centimetrų arčiau, o ketvirtu bandymu pasiekė 22 metrų 26 centimetrų rezultatą.

Geriausias bandymas O. Dobrovolskajai leido aplenkti italę Florencią Belen Romero ir patekti į finalines varžybas, kuriose varžėsi pajėgiausios sportininkės. Čia Lietuvos atletė užėmė aštuntą vietą.

Paralimpine čempione tapo pasaulio rekordą pagerinusi kinė Liangmin Zhang (40 m 83 cm), sidabro medalį pelnė Europos rekordą pasiekusi italė Assunta Legnante (40 m 25 cm), o bronzą iškovojo Yesenia Maria Resptrepo Munoz iš Kolumbijos (36 m 11 cm).

„Didelis džiaugsmas ir pačios geriausios emocijos, nes turėjau galimybę dalyvauti paralimpinėse žaidynėse jau savo sportinio kelio pradžioje. Tai – labai geras atskaitos taškas. Įgijau milžiniškos patirties, kurios man labai reikės mano tolesnėje karjeroje.

Žinoma, jaudinausi. Prieš apšilimą sakiau treneriui, kad man pradeda suktis galva. Tačiau kažkaip pavyko susiimti ir atlikti tokius pusiau tenkinančius metimus bei patekti į finalą. Toks ir buvo mano didžiausias noras – patekti į paralimpinių žaidynių finalą“, – įspūdžiais dalijosi Oksana Dobrovolskaja.

Lengvaatletė norėtų, kad mažiau jos metimų baigtųsi disku tinkle. Tokijo olimpiniame stadione mūsų šalies sportininkė suklydo tris kartus ir po starto ieškojo atsakymų, ką galima pataisyti.

Manau, kad sporte yra viskas susiję: fizinis pasirengimas, psichologija, technikos elementai. Man patekus į finalą, treneris pasakė atsipalaiduoti ir mesti taip, kaip galiu, kaip įsivaizduoju. Tada atsirado didesnis noras, didesnis energijos pliūpsnis, kurį aš tiesiog panaudojau per anksti.

Taip jau yra disko metimo rungtyje. Čia negalima skubinti, greitinti proceso. Čia viską būtina atlikti palaipsniui, dinamiškai“, – savo metimus analizavo Lietuvos rinktinės sportininkė.

Disko metikė neslepia, kad Tokijo žaidynės – svarbios, nes debiutinės, bet jos yra didesnio plano dalis.

„Ar startuosiu Paryžiuje? Žinoma!“, – juokėsi O. Dobrovolskaja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.