EUROLYGA 2023

Pirmą kartą istorijoje Lietuvoje vyks Europos kurčiųjų orientavimosi sporto čempionatas

Rugsėjo 3-8 dienomis Vilniuje ir sostinės apylinkėse vyks Europos kurčiųjų orientavimosi sporto čempionatas. Senojo žemyno pirmenybėse varžysis 63 orientacininkai (36 vyrai ir 27 moterys) iš 13 valstybių.

 Lietuvos kurčiųjų orientavimosi sporto rinktinė.<br> A.Četkausko nuotr.
 Lietuvos kurčiųjų orientavimosi sporto rinktinė.<br> A.Četkausko nuotr.
 Lietuvos kurčiųjų orientavimosi sporto rinktinė.<br> A.Četkausko nuotr.
 Lietuvos kurčiųjų orientavimosi sporto rinktinė.<br> A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 3, 2021, 5:52 PM

Europos čempionato medalius orientacininkai išsidalins keturiose rungtyse – dvejose sprinto, vidutinėje ir ilgoje distancijose.

Šeštadienį Vilniaus centre, Lukiškių aikštėje vyks individuali sprinto rungtis. Sekmadienį sprinto varžybose kovos mišrios komandos. Europos čempionato organizatoriai – Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas ir „Perkūno“ orientavimosi sporto klubas parinko plotą kitapus Neries – tarp Geležinio vilko ir Žaliojo tiltų.

Vidutinėje distancijoje kova dėl Europos čempionato medalių vyks Mickūnų miške. Čia vyrams reiks įveikti apie 5,5 km, o moterims apie 4,5 km distancijas. Paskutinę čempionato dieną rugsėjo 8-ąją ilgojoje trasoje vyrų lauks apie 10 km, o moterų apie 7 km distancijos.

Lietuvos rinktinės garbę Europos čempionate gins aštuoni sportininkai: Donatas Tumaitis, Mantas Volungevičius, Mikalojus Makutėnas, Rokas Koveckis, Adrija Atgalainė, Gedvilė Diržiūtė, Judita Volungevičienė ir Viltė Kanapinskaitė.

„Gerą sportinę formą demonstruoja A. Atgalainė, G. Diržiūtė, R. Koveckis, M. Volungevičius. Tikiuosi, kad kuris nors iš jų iššaus ir nudžiugins medaliu. Vieniems namų sienos spaudžia smegenis, kitiems, atvirkščiai – atpalaiduoja. Gal mūsų orientacininkai savo šalyje nejaus įtampos.

Čempionatas bus geras egzaminas ypač mūsų jauniesiems rinktinės nariams – M. Makutėnui ir V. Kanapinskaitei. Lietuviai panašiai pajėgūs tiek sprinto, tiek ilgosiose distancijose.

R. Koveckis gerai nardo sprinto varžybose, o moterys – ilgose. Kaip bus, pamatysime čempionato metu“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Laimis Drazdauskas.

Pasak trenerio, jei dalyvautų penkių vasaros žaidynių nugalėtojas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas Tomas Kuzminskis, medalis tikrai būtų, o dabar dar reikia puoselėti viltis, kad kuris nors iš mūsiškių pakils ant prizininkų pakylos.

„T. Kuzminskis ir šiandien yra mūsų lyderis Lietuvos varžybose. Tačiau sportininkas apsisprendė baigti karjerą tarptautinėse varžybose, todėl nedalyvaus Europos čempionate“, – apgailestavo L. Drazdauskas.

Susirinkusiems prieš čempionatą, kurio organizavimą remia Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir „Perlas Energija“, orientacininkams buvo atlikti COVID-19 testai. Visi – neigiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.