EUROLYGA 2023

Lenkija suteikė vizą jau antrai Baltarusijos olimpinei atletei

Lenkija suteikė humanitarinę vizą antrai Baltarusijos atletei Olgai Safronovai, pareiškusiai, kad jai būtų „pavojinga“ likti namuose, pirmadienį pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Lenkija suteikė vizą O.Safronovai (viduryje).<br>Imago/Scanpix nuotr.
Lenkija suteikė vizą O.Safronovai (viduryje).<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 3:54 PM, atnaujinta Sep 6, 2021, 3:55 PM

O. Safronova atvyko į kaimyninę Lenkiją, siūlančią prieglobstį vis daugiau Baltarusijos disidentų, kai buvo išbraukta iš Tokijo olimpiados Baltarusijos sportininkų sąrašo nusprendus, kad jos žirgas šlubuoja. „Tačiau kai aš atvykau į Lenkiją ir žirgas buvo patikrintas, paaiškėjo, jog jis visiškai sveikas ir tinkamas varžyboms“, – sakė ji PAP.

O. Safronova tuomet pasisakė prieš Baltarusijos diktatorišką vadovą Aliaksandrą Lukašenką bei sporto pareigūnus ir, pasak jos advokato Tomaszo Wilinskio, atsidūrė išdavikų sąraše. „Pakliuvęs į šį sąrašą, nebegali dirbti arba tęsti sporto karjeros“, – sakė O. Safronova. „Jei nebūčiau išvykusi iš Baltarusijos, man kiltų pavojus (...) Čia jaučiuosi saugi ir mano žirgai yra saugūs“, – pridūrė ji.

Lenkija suteikė sportininkei ir jos partneriui humanitarines vizas, dabar ji gyvena ir treniruojasi netoli Varšuvos bei planuoja prašyti Lenkijos pilietybės ir atstovauti šiai šaliai sporto renginiuose.

Anksčiau Lenkija suteikė vizą Baltarusijos trumpų nuotolių bėgikei Kryscinai Cimanouskajai, pabėgusiai į šią Europos Sąjungos šalį praėjusį mėnesį po susikirtimo su Baltarusijos pareigūnais olimpiadoje. Ji baiminosi dėl savo gyvybės, jei būtų buvusi priversta grįžti namo.

Per Baltarusiją nusirito politiniai neramumai, po kurių sekė susidorojimas su disidentais po ginčytinų rinkimų, pernai grąžinusių A. Lukašenką į valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.