EUROLYGA 2023

Latvijos tinklininkai pateko į Europos pirmenybių aštuntfinalį

Latvijos vyrų tinklinio rinktinė iškovojo kelialapį į Europos pirmenybių atkrintamąsias varžybas. Tuo tarpu Estijos tinklininkams namų sienos nepadėjo patekti į aštuntfinalį.

 Ukrainos ir Lenkijos tinklinio rinktinių mačas.<br> AFP/Schanpix.com nuotr.
 Ukrainos ir Lenkijos tinklinio rinktinių mačas.<br> AFP/Schanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 11:28 PM

Europos pirmenybių grupių varžybos, kuriose kovojo 24 komandos, nuo rugsėjo 1 dienos vyko keturiuose miestuose: Taline, Tamperėje, Krokuvoje ir Ostravoje.

Abi Baltijos šalių komandos žaidė Estijos sostinėje ir iškovojo po vieną pergalę. Toje pačioje grupėje taip pat vieną pergalę pasiekė Slovakijos tinklininkai, bet latviai iškovojo daugiau taškų ir užėmė ketvirtąją vietą, o slovakai ir estai į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Latviai vienintelę pergalę 3:1 pasiekė žaisdami su estais. Estai nugalėjo slovakus 3:2, o slovakai – latvius irgi 3:2.

Patekti į aštuntfinalį nepavyko ir Baltarusijos rinktinei. Ji pasiekė dvi pergales prieš Čekijos ir Juodkalnijos komandas, bet grupėje aplenkė tik juodkalniečius.

Latvijos rinktinė Europos pirmenybėse žaidžia po ilgos pertraukos. Iki šių metų latviai su stipriausiomis žemyno komandomis kovojo vos vieną kartą. Jie 1995 metų čempionate užėmė 11-ąją vietą.

Šiame amžiuje Baltijos šalių tinklinio lydere buvo tapusi Estija, kurios rinktinė Europos pirmenybėse debiutavo 2009 metais, bet šiais metais žemyno čempionate dalyvavo jau šeštą kartą. Geriausias etų rezultatas – 11-oji vieta 2015 metais.

Šių metų Europos pirmenybių grupių varžybose geriausiai žaidė po penkias pergales iškovojusios Lenkija, Italija ir Tokijo olimpinių žaidynių čempionė Prancūzija. Po keturis kartus laimėjo Serbija, Nyderlandai, Rusija ir Vokietija.

Aštuntfinalyje susitiks: Lenkija – Suomija, Rusija – Ukraina, Prancūzija – Čekija, Slovėnija – Kroatija, Nyderlandai – Portugalija, Serbija – Turkija, Italija – Latvija ir Vokietija – Bulgarija.

Aštuntfinalio ir ketvirtfinalio rungtynės vyks Gdanske ir Ostravoje, o nuo pusfinalio tinklininkai žais Katovicuose. Šiame Lenkijos mieste rugsėjo 19 dieną vyks finalo rungtynės.

Europos čempionės vardą gina Serbijos rinktinė, kuri užpernai finale nugalėjo Slovėnijos komandą 3:1. Bronzos medalius prieš dvejus metus laimėjo Prancūzijos tinklininkai.

Grupių lentelės

A grupė: Lenkija – 14, Serbija – 12, Ukraina – 7, Portugalija – 6, Belgija – 4, Graikija – 2.

B grupė: Italija – 15, Slovėnija – 9, Bulgarija – 8, Čekija – 7, Baltarusija – 6, Juodkalnija – 0.

C grupė: Nyderlandai – 13, Rusija – 11, Turkija – 10, Suomija – 8, Ispanija – 3, Šiaurės Makedonija – 0.

D grupė: Prancūzija – 15, Vokietija – 11, Kroatija – 7, Latvija – 5, Slovakija – 4, Estija – 3.

(Už pergalę 3:0 arba 3:1 skiriami 3 taškai, už pergalę 3:2 – 2 taškai, už pralaimėjimą 2:3 – 1 taškas, už pralaimėjimą 1:3 arba 0:3 – 0 taškų.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.