EUROLYGA 2023

„US Open“ finišo tiesioji: perrašyta kanadiečio istorija ir nesustabdomas N. Džokovičius

Paskutinio šių metų didžiojo kirčio turnyro „US Open“ finišo tiesioji jau yra pasiekta. JAV vykstančiame turnyre liko keturi stipriausi pasaulio tenisininkai.

 „US Open“ finišo tiesioji: perrašyta kanadiečio istorija ir nesustabdomas N. Džokovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „US Open“ finišo tiesioji: perrašyta kanadiečio istorija ir nesustabdomas N. Džokovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 9:38 AM, atnaujinta Sep 10, 2021, 9:39 AM

Pirmajame pusfinalyje grumsis jaunoji Kanados žvaigždė Felixas Auger-Aliassime. Jis tapo pirmuoju kanadiečiu, kuriam pavyko patekti į „US Open“ turnyro pusfinalį. Įdomu tai, kad F. Auger-Aliassime nėra iškovojęs nė vieno titulo ATP turnyruose per visą savo karjerą. 21-erių tenisininkas žaidė aštuoniuose finaluose ir juos visus pralaimėjimo.

Jo varžovu pusfinalyje tapo antroji pasaulio raketė Daniilas Medvedevas. 25-erių rusas 2019-aisiais žaidė „US Open“ turnyro finale, tačiau tuomet po penkių setų kovos pralaimėjo Rafaeliui Nadaliui. Didžiojo kirčio turnyro finale D. Medvedevas žaidė ir šį sezoną, kai po trijų setų kovos „Australian Open“ turnyre pralaimėjo Novakui Džokovičiui.

Kitame pusfinalyje susitiks istoriją bandantis perrašyti N. Džokovičius ir puikią sportinę formą demonstruojantis Alexanderis Zverevas. Absoliutus šio turnyro favoritas N. Džokovičius sieks tapti trečiuoju tenisininku istorijoje ir pirmuoju šiame amžiuje, kuriam pavyktų iškovoti visus keturis Didžiojo kirčio titulus per vieną sezoną. Kol kas serbui yra pavykę iškovoti tris titulus per vienerius metus ir jis tai padarė dukart.

Jo varžovu taps olimpinis čempionas A. Zverevas, kuris Tokijo Olimpinių žaidynių pusfinalyje ir susidorojo su serbu. Be Olimpinio aukso vokietis gali pasigirti ir žaidimu Didžiojo kirčio finale.

Vienintelis A. Zverevo pasirodymas finale vyko būtent „US Open“ turnyre praėjusiais metais. Tuomet vokietis nusileido Dominicui Thiemui.

Iš visų keturių likusių tenisininkų, daugiausiai šansų tapti čempionu yra suteikiama pirmajai pasaulio raketei. N. Džokovičiaus šansai yra vertinami 55 proc., D. Medvedevo galimybės yra vertinamos 25 proc., A. Zverevo – 15 proc., o F. Auger-Aliassime – 5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.