EUROLYGA 2023

Po suspendavimo už politinius grasinimus atsistatydino Baltarusijos ledo ritulio vadovas

Baltarusijos ledo ritulio federacijos vadovas Dzmitras Baskavas penktadienį atsistatydino iš pareigų po to, kai jį penkeriems metams už politinius grasinimus žaidėjams suspendavo Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF).

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2021, 2:56 PM

Ji D.Baskavą suspendavo nuo „bet kokios nacionalinės ir tarptautinės ledo ritulio veiklos“.

Ir nors Baltarusijos ledo ritulio federacija iš pradžių teigė, jog nepaisant suspendavimo D.Baskavas gali toliau eiti prezidento pareigas, pats vyras valstybinei televizijai pareiškė pasitraukiantis, norėdamas išvengti galimų papildomų sankcijų federacijai.

IIHF trečiadienį nusprendė, kad D.Baskavas „piktnaudžiavo savo padėtimi“, bandydamas paveikti kitus, jog šie remtų autoritarinį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką. Tyrimo metu buvo rasta įrodymų, kad jis „grasino ir diskriminavo Baltarusijos sportininkus dėl jų politinės nuomonės“.

Sulaukusi pasipriešinimo iš rėmėjų, tarptautinė federacija jau anksčiau atsisakė rengti šių metų pasaulio čempionatą Baltarusijoje.

Baltarusiją neramumai krečia jau daugiau nei metus, kai pernai rugpjūtį prezidentu buvo perrinktas A.Lukašenka, kuris yra aistringas ledo ritulio gerbėjas. Vakarai ir šalies opozicija rinkimus laiko suklastotais. Po jų kilo protesto akcijos, kurias valdžia malšino jėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.