EUROLYGA 2023

Netikėtumas: Čekijos tinklininkai išmetė olimpinius čempionus iš Europos pirmenybių

Griausminga sensacija pirmadienį sudrebino Europos vyrų rankinio pirmenybes. Jau aštuntfinalyje iš turnyro iškrito Tokijo olimpinių žaidynių čempionė Prancūzijos rinktinė, pralaimėjusi Čekijos tinklininkams.

Olimpinių aukso medalių laimėtojus iš pirmenybių eliminavo Čekija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Olimpinių aukso medalių laimėtojus iš pirmenybių eliminavo Čekija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 11:54 PM

Kad nugalėtų olimpinius čempionus, Čekijos rinktinei užteko trijų setų. Du pirmuosius setus namie žaidę čekai netgi laimėjo labai užtikrintai 25:22 ir 25:19. Atkakli ir ilga kova užsimezgė tik trečiajame sete. Tačiau ir jame 4 tūkstančių sirgalių palaikomi šeimininkai buvo stipresni 34:32 ir šventė galutinę pergalę 3:0. Mačas truko 92 min.

„Tai nutinka ne kasdien. Sirgaliai buvo nuostabūs ir mes norėjome jiems atsidėkoti už tai, kaip jie mus palaikė per grupės varžybas. Sirgalių palaikymas privertė mus žaisti agresyviai ir mes prancūzus tiesiog sulyginome su žeme“, – triumfavo Čekijos rinktinės tinklininkas Adamas Zajičekas.

Kitose aštuntfinalio rungtynėse staigmenų nebuvo. Italija nugalėjo Latviją 3:0, Lenkija – Suomiją 3:0, Rusija – Ukrainą 3:1, Vokietija – Bulgatiją 3:1, Slovėnija – Kroatiją 3:1, Nyderlandai – Portugaliją 3:2 ir Serbija – Turkiją 3:2.

Ketvirtfinalyje žais: Serbija – Nyderlandai, Lenkija – Rusija, Italija – Vokietija ir Čekija – Slovėnija. Ketvirtfinalio rungtynės vyks antradienį ir trečiadienį. Europos pirmenybių atkrintamosios varžybos vyksta Čekijoje ir Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.