EUROLYGA 2023

Daviso taurėje pergales šventė R. Berankis ir L. Grigelis, o Lietuva prieš graikus pirmauja 2:0

Graikijos Heraklione šeštadienį startavo Daviso taurės dvikova tarp Lietuvos ir Graikijos teniso rinktinių. Nors pradžioje galvota, kad šių komandų dvikovoje pasirodys ir trečioji planetos raketė Stefanos Tsitsipas, tačiau į kortus žengė jo jaunesnysis brolis. Lietuviai po pirmosios dienos kovų pirmauja 2:0 – laimėjo ir Ričardas Berankis, ir Laurynas Grigelis. Iki galutinės pergalės trūksta mūsiškiams tik vienos pergalės. 

R.Berankis.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
R.Berankis.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
R.Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-18 12:36, atnaujinta 2021-09-18 17:48

Pirmieji į kortą žengė Ričardas Berankis (ATP-107) ir Petros Tsitsipas (ATP-730). Jis yra trečiosios pasaulio raketės Stefanos Tsitsipo jaunesnysis brolis.

Pirmame sete, esant rezultatui 1:1, R.Berankis laimėjo ne tik savo, bet ir varžovo padavimus ir išsiveržė į priekį 4:1, o setą laimėjo 6:1.

Antrame sete užvirė kur kas rimtesnis mūšis: kiekvienas iš tenisininkų iškovojo taškus po savo padavimų ir rezultatas buvo 3:3.

Vis dėlto galiausiai geriausias mūsų šalies tenininkas setintame geime iškovojo tašką per graiko padavimą ir išsiveržė į priekį 5:3. Tai lėmė, kad R.Berankis setą laimėjo 6:3 ir visą partiją, o Lietuva išsiveržė į priekį 1:0.

„Komandai laimėti pirmąjį mačą visuomet labai svarbu. Pirmoji pergalė, kaip bebūtų, nuima psichologinę įtampą.

Šiandien man pavyko parodyti neblogą žaidimą, tad nuotaikos geros. Varžovas antrame sete pradėjo geriau servuoti, šiek tiek pats atsipalaidavo.

Čia ir buvo didžiausias skirtumas, palyginus su pirmu setu. Visgi tokio žaidimo iki seto pabaigos jam išlaikyti nepavyko“, – iš karto po susitikimo kalbėjo R. Berankis.

Vėliau sekė Lauryno Grigelio (ATP-540) ir Michalio Pervolarakio (ATP-484) dvikova.

Pirmame sete kur kas sėkmingiau kovojo šeimininkų atstovas, sugebėjęs laimėti L.Grigelio padavimą, ir pirmauti 5:4. Tačiau lietuvis lemiamu momentu sugebėjo atsitiesti ir išlyginti rezultatą 5:5. Žaidėjai po to laimėjo po savo padavimą, o greitame geime sėkmė lyddėjo L.Grigelį ir jis setą laimėjo 7:6.

Antrame sete žymiai geriau pradėjęs kovoti M.Pervolarakis jį laimėjo 6:3 ir teko žaisti trečiąjį lemiamą setą.

Jame L.Grigelis atsilikinėjo 2:4, 3:5, tačiau laimėjo varžovo padavimus du kartus ir po 3 val.8 min. išplėšė pergalę 7:5.

Tad lietuviai po pirmos dienos kovos pirmavo 2:0.

„Labai sunkus mačas. Buvo labai karšta, labai drėgna, labai sunkios sąlygos. Trečiame sete abu buvome labai pavargę, manau tai matėsi. Mano tikslas buvo grąžinti kuo daugiau kamuoliukų į aikštę ir kentėti. Tai pasiteisino. Tai yra labai svarbus taškas mūsų komandai, bet rytoj yra kita diena, turime išlikti susikoncentravę. Dabar svarbiausia – atsigauti fiziškai“, – sakė po akistatos L.Grigelis.

Sekmadienis prasidės dvejetų maču, kuriame Lietuvos garbę gins rinktinėje debiutuojantis Edas Butvilas ir Vilius Gaubas, o kitoje tinklo pusėje jų lauks P. Tsitsipas ir M. Pervolarakis.

Jei mūsų šalies atstovai laimėtų, jie laimėtų ir šį rinktinių mačą ir dvikova būtų stabdoma. Jei laimės graikai, tuomet ketvirtoje akistatoje kovotų R. Berankis ir M. Pervolarakis, o lemiamą penktąjį susitikimą žaistų L. Grigelis ir P. Tsitsipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.