EUROLYGA 2023

Devyni A. Malašinsko įvarčiai taškų Čempionų lygos rungtynėse neužtikrino

Aidenas Malašinskas trečiadienį per rankinio Čempionų lygos rungtynes įmetė 9 įvarčius, tačiau komandos draugai menkai padėjo Zaporižės „Motor“ lyderiui ir Ukrainos čempionai patyrė pralaimėjimą. „Motor“ savo aikštėje po permainingos kovos nusileido Lenkijos čempionui „Kielce“ klubui 25:26 (13:14).

A.Malašinskas.<br>Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
A.Malašinskas.<br>Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
A.Malašinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Malašinskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Malašinskas.<br>LRF nuotr.
A.Malašinskas.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-09-29 22:37

Čempionų lygos turnyre „Motor“ dar nė karto nenugalėjo „Kielce“ klubo. Nors trečiadienį trūko nedaug, įveikti varžovų iš Lenkijos nepavyko ir septintuoju bandymu.

Trečiadienį Gintaro Savukyno treniruojami Zaporižės rankininkai beveik visą laiką vijosi svečius ir rezultatą persvėrė tik tris kartus: kartą – rungtynių pradžioje (3:2), du sykius – paskutinėmis minutėmis (23:22 ir 24:23).

Vis dėlto pačioje pabaigoje „Kielce“ nebeleido susikurti progų A.Malašinskui, o kitų patikimų variantų, kaip rezultatyviai pabaigti atakas, „Motor“ nesugalvojo.

Zaporižės komandai daugiau nei pusę įvarčių pelnė du rankininkai: A.Malašinskas – 9, baltarusis Barysas Puchovskis – 6.

Antrose iš eilės rungtynėse nuvylė rezultatyviausias praėjusio sezono „Motor“ žaidėjas baltarusis Viačeslavas Bochanas. Jis ne tik nepelnė nė vieno įvarčio, bet ir 39-ąją minutę buvo nubaustas raudona kortele.

„Kielce“ puolimas buvo daug įvairesnis. Net keturi rezultatyviausi žaidėjai – ispanas Alexas Duišebajevas, kroatas Igoras Karačičius, prancūzai Nicolat Tournat ir Dylanas Nahi – įmetė po 4 įvarčius.

Beje, A.Malašinskas trečiadienį irgi nežaidė tobulai. Jis įmetė tik 2 iš 4 baudinių. Baudinius „Junost“ arenoje labai prastai mėtė abi komandos: „Motor“ pataikė 3 iš 6, „Kielce“ – 2 iš 9. Kielcų rankininkai šeimininkų vartininką Genadijų Komoką pirmajame kėlinyje pramušė tik penktuoju bandymu.

„Motor“ naujokas Jonas Truchanovičius vis dar negali padėti komandai dėl traumos. Tačiau trečiadienį aikštėje buvo kiti du lietuviai. Rungtynėms teisėjavo Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis.

Trečiadienį kitose Čempionų lygos B grupės trečiojo turo rungtynėse pirmąją nesėkmę patyrė nugalėtojos vardą ginanti „Barcelona“. Barselonos rankininkai išvykoje irgi po labai atkaklios kovos pralaimėjo „Veszprém“ komandai 28:29 (12:16).

„Barcelona“, „Veszprém“ ir „Kielce“ per tris turus iškovojo po 4 taškus ir pirmauja B grupėje. „Motor“ sąskaitoje yra 2 taškai.

„Motor“ kitas rungtynes žais spalio 14 d. išvykoje su Paryžiaus PSG ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.