EUROLYGA 2023

Vardinį kvietimą gavęs V. Lendelis prisijungs prie S. Krupeckaitės dviračių treko Čempionų lygos varžybose

Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos varžybose Lietuvai atstovaus ne tik Simona Krupeckaitė – naujo formato varžybų organizatoriai vardinį kvietimą įteikė vienam pajėgiausių šalies dviratininkų Vasilijui Lendeliui.

 Vasilijus Lendelis.<br> LDSF nuotr.
 Vasilijus Lendelis.<br> LDSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 11:35 AM, atnaujinta Sep 29, 2021, 11:39 AM

Lietuvis prisijungė prie 72 geriausių pasaulio treko dviratininkų, kuriuos lapkričio 27 d. bus galima išvysti Panevėžio „Cido“ arenoje vyksiančiame antrajame varžybų etape.

Kartu su S. Krupeckaite, kuri yra viena UCI dviračių treko Čempionų lygos ambasadorių, besitreniruojantis panevėžietis džiugią naujieną išgirdo prieš pat išvykimą į Europos ir pasaulio dviračių treko čempionatus.

„Dalyvausiu spalio 5 d. prasidedančiame Europos čempionate Šveicarijoje, tada vyksiu į pasaulio čempionatą ir iš karto po jų manęs lauks šios naujos prestižinės varžybos. Labai apsidžiaugiau gavęs kvietimą, kurį ketinau iškovoti artėjančiuose čempionatuose. UCI dviračių treko Čempionų lyga tikrai intriguoja dėl savo formato ir šou elementų. Bus tikrai įdomu ir dviratininkams, ir žiūrovams“, – kvietimu džiaugėsi treko dviratininkas.

V. Lendelis 2020 m. Europos čempionate iškovojo bronzą, tais pačiais metais Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) jį paskelbė geriausiu šalies dviratininku. UCI dviračių treko Čempionų lygos organizacinio komiteto vadovas Jamesas Pope'as sakė, kad organizatoriai įvertino V. Lendelio turimą reitingą ir dideles ambicijas.

„UCI dviračių treko Čempionų lygai yra svarbu suteikti šansą jauniems treko talentams pasivaržyti su pasaulio ir olimpiniais čempionais. Kvalifikaciniame etape tam esame numatę skirti kelias vietas. Vasilijus turi aukštą UCI reitingą, džiaugiamės galėdami jam suteikti galimybę pasirodyti savo namų arenoje“, – teigė J. Pope'as.

Skirtingai nei S. Krupeckaitė bei dviratininko sužadėtinė Miglė Marozaitė, kurios Tokijo olimpiadoje komandinio sprinto rungtyje liko penktos, V. Lendelis tik per plauką nepateko į olimpines žaidynes.

Daugiau poilsio turėjęs sportininkas neslepia savo ambicijų ir visuose artėjančiuose trijuose turnyruose galvoja apie aukščiausias vietas.

„Gaila, kad antrus metus iš eilės iki olimpiados man pritrūko tiek nedaug. Ilgesnis poilsis vasarą, tikiuosi, bus mano pranašumas čempionatuose. Stovykloje Kroatijoje turėjome ilgą ir įtemptą mėnesio pasiruošimą, kuriame daug dėmesio skyrėme jėgos didinimui. Ten treko nebuvo, dabar vėl bandau priprasti prie jo.

Šiuo metu svarbiausia – greitis ir technika. Manau, kad esu pilnai pasiruošęs, viskas vyksta pagal planą. Keliu sau tik aukščiausius tikslus – Europos ir pasaulio čempionatuose noriu būti stipriausiųjų penketuke. UCI dviračių treko Čempionų lygoje taip pat sieksiu būti tarp geriausiųjų“, – ambicijų neslėpė dviratininkas.

Pasikeitimai UCI dviračių treko Čempionų lygoje: vietoje šešių etapų liko penki

Lapkričio 6 d. Maljorkoje startuosianti UCI dviračių treko Čempionų lyga turėjo susidėti iš šešių etapų, kurie be Ispanijos salos buvo numatyti Paryžiuje, Panevėžyje, Londone ir Tel Avive. Tačiau, Prancūzijos vyriausybei nusprendus netoli Paryžiaus esantį Sen Kventino velodromą skirti vakcinacijos tikslams, antras etapas čia neįvyks.

„Prancūzijos vyriausybė pratęsė vakcinacijos centro, kuriuo tapo velodromas, veiklą iki gruodžio mėn. Tai reiškia, kad šiemet čia nebus jokių varžybų. Laiko surasti naują vietą jau nėra, todėl nusprendėme palikti penkis etapus, tačiau tai neturės įtakos nei priziniam fondui, nei varžybų formatui“, – situaciją paaiškino UCI dviračių treko Čempionų lygos organizacinio komiteto vadovas J. Pope'as.

Kiekviename iš penkių etapų žiūrovų lauks ta pati programa: 72 geriausi treko dviratininkai ir dviratininkės dalyvaus ir taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) ir ištvermės (skrečo ir eliminavimo) kategorijose. Kiekvieno turo pabaigoje keturi kiekvienos kategorijos lyderiai (du vyrai, dvi moterys) bus apdovanoti lyderio marškinėliais, kuriuos vilkės kitame etape. Nugalėtojais paskutiniame etape Tel Avive bus paskelbti kiekvienoje rungtyje daugiausiai taškų surinkę dalyviai. 1-10 vietų laimėtojai pasidalins pusės milijono vertės prizinį fondą, o čempionai dar iškels įspūdingas daugiau nei metro aukščio nugalėtojų taures. Naujo formato varžybose aukštas sportinis meistriškumas bus derinamas su specialiaisiais vaizdo ir garso efektais. „Eurosport Events“ į kiekvieną miestą, kur bus rengiamas varžybų etapas, ketina atsivežti po 50 tonų įrangos: garso ir šviesų sistemas, 280 m. ilgio LED ekraną.

UCI dviračių Čempionų lyga (angl. UCI Champions League) – intriguojančios, naujos kartos prestižinės dviračių treko varžybos su šou elementais, kuriose dėl pusės milijono prizinio fondo varžysis geriausi pasaulio treko atletai, o žiūrovai mėgausis specialiais garso, šviesų efektais bei unikalia naujo formato renginio patirtimi.

Lapkričio 27 d. treko Čempionų lygos varžybų aistras galės išvysti ir Lietuvos sporto mėgėjai, mat antras iš penkių naujo formato varžybų etapų bus surengtas vienintelėje Baltijos šalyse olimpinio standarto dviračių treką turinčioje Panevėžio „Cido“ arenoje.

Lapkričio-gruodžio mėn. penkiuose Čempionų lygos etapuose, kurie be Panevėžio vyks kurie be Panevėžio vyks Maljorkoje, Londone ir Tel Avive, 72 tituluočiausi treko sportininkai, tarp kurių ir pasaulio rekordininkė, čempionė S. Krupeckaitė bei 2020 m. Europos čempionato bronzos medalininkas V. Lendelis, kovos dėl įskaitinių taškų treko sprinto ir ištvermės kategorijose. Čempionais taps ir prizinį fondą susižers visuose etapuose daugiausiai taškų surinkę dviratininkai (-ės).

Planuojama, kad novatoriško formato varžybos prie TV ekranų sutrauks daugiau nei 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.