EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė rengiasi 20-mečių čempionatui: laukė dvejus metus

Ledo ritulio pasaulis ruošiasi sugrįžimui į įprastą ritmą: po dvejų metų be oficialių rungtynių ir su galybe atšauktų pasaulio čempionatų, į kovas planetos pirmenybėse pirmoji grįžti pasiruošusi Lietuvos jaunimo iki 20 m. rinktinė.

 20-mečių rinktinė čempionato laukė dvejus metus.<br> hockey.lt nuotr.
 20-mečių rinktinė čempionato laukė dvejus metus.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 11:14 AM, atnaujinta Oct 6, 2021, 11:24 AM

Prieš gruodžio mėnesį Rumunijoje laukiančias pasaulio čempionato kovas, patvirtintas rinktinės kandidatų sąrašas bei pasiruošimo turnyrui planas.

Lietuvos rinktinių pasaulio čempionatuose nematėme nuo 2020 metų pradžios: tuomet po Vilniuje įvykusio jaunimo IIA rango turnyro, kuriame lietuviai liko treti, pasaulį užklupusi COVID-19 pandemija privertė atšaukti visus sekusius pasaulio čempionatus, kuriuose turėjo dalyvauti Lietuvos rinktinės. Praėjusio sezono metu buvo rengiami tik elitinio diviziono turnyrai, o nuo šio sezono laukiama visų rinktinių sugrįžimo į pasaulio čempionatus.

Pirmasis lietuvių startas laukia jau gruodžio 13-19 dienomis, pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionate Rumunijoje. Ten dėl kelialapio aukštyn savo jėgas išbandys Italijos, Didžiosios Britanijos, Lietuvos, Rumunijos, Ispanijos ir Pietų Korėjos U-20 rinktinės.

Pirmadienį buvo patvirtintas U-20 rinktinės kandidatų sąrašas bei komandos vadovė – šias pareigas užims Dalia Katulė, kuri šį darbą atliks ir U-18 rinktinėje. Tuo tarpu rinktinės trenerių štabe vis dar yra vienas nežinomasis: prie vyriausiojo trenerio Dougo Boulangerio ir trenerio asistento Dovydo Kulevičiaus prisijungs dar vienas specialistas, kurio paieškos patikėtos vyriausiam treneriui.

„Stengsiuosi kuo greičiau surasti gerą ir kvalifikuotą žmogų, bet tai nėra taip paprasta. Treneris, su kuriuo kalbėjausi dėl šios pozicijos neseniai susirado darbą, tad tenka vėl pradėti paieškas. Tarp kandidatų į asistentus turiu ir lietuviškų pavardžių“, – apie asistento pasirinkimą kalbėjo D. Boulangeris.

Nors ne pirmus metus rinktinėje dirbančiam specialistui darbas Lietuvos jaunimo rinktinėje nebus nauja patirtis, dauguma iš rinktinės kandidatų iki šiol neturėjo galimybės ne tik išbandyti savo jėgų šiame lygmenyje, tačiau ir negalėjo varžytis jaunių čempionatuose. Žaidėjų lauks nauji išbandymai, o rinktinės vadovės teigimu, dėl to labai sunku įvertinti šios rinktinės galimybes būsimame čempionate.

„Šiuo metu sunku objektyviai vertinti mūsų galimybes ar puoselėti didelių lūkesčių. Lietuvos U-20 rinktinė bus itin atsinaujinusi: tik devyni žaidėjai iš viso kandidatų sąrašo yra žaidę U-18 ar U-20 pasaulio čempionatuose. Be abejo, vaikinai susidurs su naujais iššūkiais ir nauja patirtimi. Kaip jie susidoros su šia užduotimi pamatysime netrukus“, – apie laukiantį čempionatą pasakojo D. Katulė.

Kartu su kandidatų sąrašu pristatytas ir rinktinės pasiruošimo planas. Be savaitę prieš turnyrą laukiančios stovyklos Vilniuje, vaikinai kartu rinksis ir pirmojo IIHF rinktinių lango metu lapkričio 9-13 dienomis, kur jie vyks į Estiją sužaisti dviejų kontrolinių rungtynių prieš šios šalies rinktinę.

„Po tokios pertraukos yra labai svarbu surengti pilnavertį rinktinės pasiruošimą. U-20 turnyras Estijoje yra svarbus pasiruošimo etapas. Sakyčiau, jog tai bus įžanga į U-20 rinktinės stovyklą, kuri prasidės jau gruodžio pirmomis dienomis Lietuvoje. Estijos U-20 rinktinė varžosi vienu laipteliu aukščiau – I Diviziono B grupėje, tad tai bus puikus varžovas pasiruošimo etape. Rinktinės debiutantams tai bus puiki proga parodyti save, o rinktinės treneriams bus gera medžiaga tolimesnei analizei ir, be abejo, padės priimti sprendimą dėl tinkamiausių kandidatų“, – išvyką į Estiją išskyrė rinktinės vadovė.

Prieš būsimą sugrįžimą į pasaulio čempionatus, tiek ir D. Boulangeris, tiek ir D. Katulė išskiria rinktinės drausmės, nusiteikimo ir charakterio svarbą.

Rinktinės vadovės teigimu, net ir turimą įgūdžių trūkumą galima kompensuoti stipriu charakteriu ir noru laimėti.

„Mano manymu, psichologinis sportininkų nusiteikimas yra lemiamas. Šiame lygmenyje turistų būti negali: jei tu gavai kvietimą į rinktinę, tu jau laimėjai. Jei tave atrinko atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate, tu jau esi istorijos dalimi.

Galbūt ne visi vaikinai turės tiek įgūdžių, kiek mes visi tikimės, tačiau kiekvienas iš jų turėtų rodyti savo charakterį ir degti noru laimėti. Labai noriu tikėti, kad tokia ir bus šios kartos Lietuvos U-20 rinktinė“, – sakė D.Katulė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.