EUROLYGA 2023

Biatlonininkė atsisako Rusijos pilietybės ir prisijungs prie Lietuvos rinktinės: laukia pažymos

Per praėjusį savaitgalį Ignalinoje vykusias Baltijos vasaros biatlono taurės varžybas merginų grupėje tiek sprinte, tiek persekiojime triumfavo Lidija Žurauskaitė. Šiai 22 metų biatlonininkei iš Murmansko tai buvo debiutas atstovaujant Lietuvai tarptautinėse varžybose.

 Lidija Žurauskaitė.<br> K.Kavolėlio nuotr.
 Lidija Žurauskaitė.<br> K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 2:41 PM, atnaujinta Oct 6, 2021, 4:30 PM

„Lidija yra be penkių minučių Lietuvos pilietė. Ne paslaptis, kad ji jau gavo pilietybę pagal atkuriamąją programą – merginos prosenelis lietuvis. Per metus, su federacijos pagalba, buvo surinkti visi archyviniai dokumentai.

Gavome sprendimą, kad jai bus suteikta Lietuvos pilietybė, dabar laukiame vienintelės pažymos iš Rusijos dėl šios šalies pilietybės atsisakymo“, – naująją A komandos narę pristatė biatlono federacijos vadovas Arūnas Daugirdas.

Komandos sustiprinimas L.Žurauskaite leidžia tikėtis, kad netolimoje ateityje Lietuva ir vėl turės moterų estafetę pasaulio taurės varžybose. Perspektyvi sportininkė netgi tampa kandidate dalyvauti žiemą vyksiančiose Pekino olimpinėse žaidynėse.

„Jei spėsime su visomis procedūromis, o ji rodys atitinkamus rezultatus bei paklius į reitingo dešimtuką, kodėl gi ne“, – sakė A.Daugirdas.

Lietuvos biatlono federacija kontaktą su L.Žurauskaite užmezgė prieš daugiau nei metus – tiek laiko truko pilietybės keitimo procesas.

„Viskas prasidėjo daugiau nei prieš metus. Lietuvos komandos treneris Siarhejus Sakalouskis paskambino, pasakė, kad pastebėjo mane Rusijos varžybose bei paklausė, ar turiu lietuviškų šaknų.

Atsakiau, kad mano prosenelis yra iš Prienų, – pasakojo L.Žurauskaitė. – Tai buvo mano tėčio svajonė, kad atstovaučiau Lietuvai. Turėjau svajonę aplankyti Lietuvą, tačiau iki šiol nebuvau čia buvusi. Neturėdavau laiko, nes vis dalyvaudavau varžybose, treniruočių stovyklose.“

Biatlonininkė sprendimu džiaugiasi bei jau visą vasarą plušo treniruočių stovyklose su Lietuvos rinktine. Šią savaitę sportininkė išvyks į treniruočių stovyklą Obertiliache (Austrija).

„Vis dar neturiu pilietybės ir nežinau, ar ateinančią žiemą galėsiu dalyvauti IBU varžybose. Gal dalyvausiu tik Latvijoje, Estijoje ar Rusijoje. Svajoju dalyvauti olimpinėse žaidynėse už Lietuvą, toks yra mano tikslas“, – šyptelėjo L.Žurauskaitė.

Beje, Ignalinoje sportininkė triumfavo, nors į Lietuvą po beveik dvi savaites trukusių atostogų ji atvyko tik penktadienį.

„Atmosfera buvo puiki, labai patiko dalyvauti varžybose. Trasoje nebuvo sunku, nes varžovės greičiu truputį atsiliko. Tačiau varžytis po atostogų nelengva. Nebuvo dienų, per kurias galėčiau prisiminti, kaip dalyvauti varžybose bei šaudyti“, – paaiškino L.Žurauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.