EUROLYGA 2023

Kinija uždegė žalią šviesą rusiškoms COVID-19 vakcinoms: žiemos olimpiadoje užteks ir „Sputnik V“ skiepų

2022 metų Pekino olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse sportininkams nebūtinai reikės pasiskiepyti Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) pripažintomis vakcinomis. Kinija nusprendė, kad itin griežtų ribojimų išvengs ir bet kuria Rusijoje pagaminta vakcina pasiskiepiję sportininkai, rašo insidethegames.biz.

 Rusija yra pristačiusi keturias COVID-19 vakcinas: „Sputnik V“, „Sputnik Light“, „Epivakkoron“ ir „Kovivak“. Nė vienos iš šių vakcinų PSO nepripažino kaip veiksnios.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Rusija yra pristačiusi keturias COVID-19 vakcinas: „Sputnik V“, „Sputnik Light“, „Epivakkoron“ ir „Kovivak“. Nė vienos iš šių vakcinų PSO nepripažino kaip veiksnios.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 5:52 PM

Rusija yra pristačiusi keturias COVID-19 vakcinas: „Sputnik V“, „Sputnik Light“, „Epivakkoron“ ir „Kovivak“. Nė vienos iš šių vakcinų PSO nepripažino kaip veiksnios.

Pekino žaidynių organizacinis komitetas rusų naujienų agentūrai TASS pranešė, kad apie rimtus ribojimus kalbanti Kinija pasitenkins ir pačių šalių patvirtintomis vakcinomis.

Praėjusią savaitę buvo skelbiama, kad į žaidynes atvykę pilnai nepasiskiepiję sportininkai privalės karantinuotis 21 dieną.

„Visos vakcinos, kurios yra patvirtintos PSO, susijusių organizacijų arba pačių valstybių bei regionų, bus priimtos. Tad ir Rusijoje gamintos vakcinos – priimtinos“, – nurodė Pekino žaidynių organizacinis komitetas.

Pekino žaidynėse veiks labai griežtos taisyklės. Visi atvykę į olimpiadą galės važiuoti tik specialiu transportu, keičiamas netgi arenų dizainas.

Šią savaitę Rusijos sveikatos ministras Michailas Muraško teigė, kad viliasi, jog PSO greitu metu patvirtins „Sputnik V“ vakciną. Pastaroji tapo pirmąja pasaulyje registruota COVID-19 vakcina. Rusai ją užregistravo 2020 metų rugpjūtį, kai ją patvirtino Rusijos sveikatos ministerija.

Tačiau toks žingsnis Vakarų šalyse buvo sutiktas skeptiškai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigė, kad „Sputnik V“ buvo išbandyta ir ant jo dukterų.

Pekino olimpinės žaidynės vyks kitų metų vasario 4 – 20 dienomis. Paralimpiada – kovo 4 – 13 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.