EUROLYGA 2023

Europos orientavimosi čempionate Lietuvos rinktinė išplėšė bronzą – lėmė 1 sekundė

Portugalijoje vykusiame Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate antrą medalį iškovojo Lietuvos orientacininkai. Lietuvos rinktinė laimėjo bronzą mišrių estafečių varžybose.

 Gabrielė Andrašūnienė
 Gabrielė Andrašūnienė
 Prizininkai
 Prizininkai
 Jonas Maišelis.
 Jonas Maišelis.
 Ignas Ambrazas
 Ignas Ambrazas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 4:44 PM

Gabrielė Andrašiūnienė, Jonas Maišelis ir Ignas Ambrazas distanciją įveikė per 1 val. 38 min. 59 sek. ir vos viena sekunde aplenkė ketvirtoje vietoje finišavusią ir be medalių likusią Suomijos komandą.

„Suomį mačiau nuo pat distancijos pradžios. Tai jis pirmas važiavo, tai aš. Svarbiausia, kad aš anksčiau kirtau finišo liniją“, – iškovotu medaliu džiaugėsi paskutinis estafetėje startavęs I. Ambrazas.

„Šiais metais estafečių varžybos vyko kiek neįprastu formatu. Startavo viena mergina ir du vyrai. Buvo galima rinktis – bet kas galėjo važiuoti bet kurį etapą.

Mes nusprendėme, kad aš važiuosiu pirma, po manęs Jonas, o smogiamajame etape važiuos Ignas. Ši taktika pasiteisino, – sakė pirma startavusi G. Andrašiūnienė. – Aš finišavau septintoje vietoje, lyderiams pralaimėjusi ne tiek ir daug.

Bet mano skaidymas buvo vienas iš ilgesnių, tai tikrai pasitarnavo vėliau. Jono skaidymai buvo pakankamai geri. Igno buvo patys arčiausi skaidymai, tai jam padėjo pasivyti varžovus ir finiše buvo pasiektas super rezultatas.“

Nuo Europos čempionais tapusių Čekijos orientacininkų Lietuvos rinktinė atsiliko 3 min. 30 sek. Sidabrą laimėjo Rusijos ekipa (1 val. 37 min.).

Antroji Lietuvos komanda Viktorija Michnovič, Šarūnas Dmukauskas ir Dovydas Sinkevičius užėmė 21 vietą (1 val. 55 min. 20 sek.). Iš viso estafečių varžybose startavo 31 komanda.

Šių metų Europos čempionatas Lietuvos orientacininkams buvo vienas sėkmingiausių per visą istoriją.

Prie bronzos estafečių varžybose, sidabrą vidutinėje trasoje pridėjo G. Andrašiūnienė. Daugiau medalių lietuviams pavyko laimėti tik 2008 metais Lietuvoje vykusiame Europos čempionate, kur buvo iškovotas vienas aukso ir du sidabro apdovanojimai.

Kitais metais Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas vyks gegužės mėnesį Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.