EUROLYGA 2023

Latvija triumfuoja – Rygoje M. Briedis apgynė bokso čempiono diržus, nors ir kovojo su prakirsta nosimi

Geriausias Latvijos boksininkas Mairis Briedis po daugiau nei metų pertraukos sugrįžo į ringą ir šeštadienio vakarą Rygoje apgynė du čempiono titulus.

 Mairis Briedis apgynė IBF čempiono titulą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Mairis Briedis apgynė IBF čempiono titulą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2021, 10:02 AM

Kovoje dėl dėl IBF (Tarptautinės bokso federacijos) planetos čempiono vardo pirmojo sunkaus svorio (angl. „Cruiserweight“) kategorijoje (iki 90,7 kg) ir įtakingiausio pasaulyje bokso žurnalo „The Ring“ nugalėtojo titulo latvis ringe santykius aiškinosi su vokiečiu Arturu Mannu.

36-erių M. Briedis jau trečiame raunde susitvarkė su 31-erių varžovu iš Vokietijos.

Antrojo raundo pabaigoje M.Briedis sugebėjo pirmą kartą pasiųsti varžovą į nokdauną, o trečiame raunde, likus 15 sekundžių iki pabaigos, M.Briedis atliko smūgių krušą ir A.Mannas krito ant žemės.

Iš pradžių A.Mannas greitai atsistojo, tačiau teisėjui skaičiuojant toliau vokietis priklupo ant žemės. Nors galiausiai A.Mannas atsistojo, ringo arbitras nutraukė kovą.

A.Briedžiui kovos metu buvo itin giliai prakirsta nosis, iš kurios varvėjo kraujas. Jei kova nebūtų pasibaigusi taip anksti, latvis galėto turėti problemų.

Abu čempionų diržus M. Briedis iškovojo praėjusioje kovoje pernai rugsėjį, kai palaužė kubiečio Yunielio Dorticoso pasipriešinimą. Tada Latvijos boksininkas laimėjo prestižinį turnyrą „Word Boxing Super Series“.

36 metų 186 cm ūgio M. Briedis dabar yra jau iškovojęs penkias pergales iš eilės. Jo kraityje profesionalų varžybose – 27 pergalės (19 nokautų) ir vienintelis pralaimėjimas.

Jį latvis patyrė 2018-ųjų sausį Rygoje, kai po labai atkaklios kovos nusileido ukrainiečiui Oleksandrui Usykui ir prarado WBC (Pasaulio bokso tarybos) čempiono vardą. Tuomet vienas teisėjų skyrė lygiąsias.

Kai Ukrainos sportininkas perėjo į sunkiasvorių kovas, latvis dabar vadinamas pajėgiausiu boksininku pasaulyje pirmojo sunkaus svorio („kreiserio“) kategorijoje. Anksčiau M. Briedis buvo ir WBO (Pasaulio bokso organizacijos) čempionas.

31-erių 185 cm A. Mannas kaip ir M. Briedis iki šeštadienio profesionalų ringe buvo suklupęs tik kartą. Jis buvo laimėjęs 17 kovų (9 nokautai). Kazachstane gimęs vokietis pastaruoju metu šventė dvi pergales iš eilės. Praėjusioje akistatoje jis nokautavo kitą Vokietijos atstovą Radą Rashidą.

Iki šeštadienio kovos Rygoje vienintelį sykį A. Mannas pralaimėjo 2019 metų kovą. Tada jis mūšyje dėl IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) čempiono diržo neatsilaikė prieš Keviną Lereną iš Pietų Afrikos Respublikos.

Beje, 2016-aisiais Vokietijos sportininkas įveikė Lietuvos atstovą Pavelą Nevedomskį. A. Mannas anksčiau buvo WBO tarptautinis čempionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.