EUROLYGA 2023

Aiškėja S. Krupeckaitės ir V. Lendelio varžovai prestižinėje UCI dviračių treko Čempionų lygoje

Iki inauguracinio Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos sezono starto likus mažiau nei mėnesiui, jau aiškūs dvylika geriausių pasaulio sprinterių, tarp kurių jau anksčiau pateko Lietuvos dviračių treko legenda Simona Krupeckaitė ir greičiausiųjų dešimtuke esantis Vasilijus Lendelis.

 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
 Aiškėja varžybų dalyviai. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ieva Gasparovičiūtė

Oct 18, 2021, 11:21 AM

Tarp išankstinius kvietimus gavusių dalyvių – keturi olimpiniai ir du pasaulio čempionai, kuriuos lapkričio 27 d. bus galima išvysti antrame iš penkių itin laukiamo renginio etapų Panevėžio „Cido“ arenoje.

Naujo formato varžybų organizatoriai atskleidė vardinius kvietimus gavusių šešių vyrų ir šešių moterų, kurie varžysis sprinto kategorijos rungtyse (keirine ir sprinte), pavardes.

Iš viso UCI dviračių treko Čempionų lygoje pasirodys 72 aukščiausio kalibro sportininkai, o intriguojanti programa bus papildyta specialiaisiais vaizdo, garso efektais bei naujausiomis technologijomis.

Jau dabar aišku, kad lapkričio mėn. 6. d. Maljorkoje startuosiančioje UCI dviračių treko Čempionų lygoje žiūrovai išvys Tokijo olimpiadoje auksą sprinto rungtyje iškovojusią kanadietę Kelsey Mitchell bei sidabro medaliu pasipuošusią ukrainietę Oleną Starikovą.

Prie jų jungsis dabartinė pasaulio čempionė vokietė Emma Hinze, Europos čempionė Mathilde Gros iš Prancūzijos, olimpinė keirino rungties čempionė olandė Shanne Braspennincx. UCI reitingo pirmajame dešimtuke esančios S. Krupeckaitės pavardė jau anksčiau atsidūrė šiame sąraše, mat apie ilgametės karjeros pabaigą paskelbusi lietuvė yra viena iš prestižinio turnyro ambasadorių.

„Nekantrauju vėl susitikti su geriausiomis pasaulio sprinterėmis. Laukia daug greičio, kovos ir įtampos, o tai patiks ir dalyviams, ir žiūrovams“, – kalbėjo Tokijuje netikėtai auksą sprinto rungtyje pelniusi kanadietė K. Mitchell, nors pirmoji vieta buvo prognozuota sezono lyderei vokietei E. Hinze.

Vyrų kategorijoje neabejotina turnyro žvaigžde bus dabartinis lyderis keirino ir sprinto rungtyse – dukart olimpinis, šešis kartus pasaulio ir tris kartus Europos čempionas vos 24 m. olandas Harrie Lavreysenas. Jam iššūkį mes komandos draugas komandinėje vyrų sprinto rungtyje Jeffrey Hooglandas, kuris turi vieną olimpinį, keturis pasaulio ir net aštuonis Europos čempionatų aukso medalius.

Prie jų prisijungs UCI Nacijų taurės laimėtojas, pasaulio rekordininkas Nicholas Paulas iš Trinidado ir Tobago bei stipriausiųjų dešimtuke esantis V. Lendelis. Kvietimus gavo ir keturiskart pasaulio, šešis kartus Europos čempionas vokietis Maximillianas Levis bei Denisas Dmitrijevas iš Rusijos, kurio sąskaitoje puikuojasi olimpinis bronzos medalis, keturi Europos čempionato aukso medaliai ir vienas Pasaulio čempionato auksas.

„Labai tikiuosi, kad ypatingas varžybų formatas patiks treko gerbėjams ir pritrauks naujų aistruolių. Po pasaulio čempionato šioms varžyboms skirsiu visą savo dėmesį, jau dabar nekantrauju startuoti“, – kalbėjo Olandijos sporto žvaigždė H. Lavreysenas.

Likusių dvylikos išankstinių kvietimų dar sulauks ištvermės kategorijos dviratininkai ir dviratininkės, kurie varžysis skrečo ir eliminavimo rungtyse.

Likę 48 netrukus startuosiančio turnyro dalyviai paaiškės po Prancūzijoje spalio 20-24 d. vyksiančio pasaulio čempionato, kuriame mūsų šaliai atstovaus V. Lendelis.

UCI dviračių treko Čempionų lygoje vienodai dėmesio bus skiriama tiek vyrams, tiek moterims. Pirmą kartą organizuojamose prestižinėse varžybose dalyvaus vienodas jų skaičius: 36 vyrai ir 36 moterys, o įspūdingas pusės milijono prizinis fondas bus taip pat padalintas lygiomis dalimis. Dalyviai penkiuose turnyro etapuose Maljorkoje (lapkričio 6 d.), Panevėžyje (lapkričio 27 d.) , Londone (gruodžio 3 ir 4 d.) ir Tel Avive (gruodžio 11 d.) rinks įskaitinius taškus. Sportininkams, po kiekvieno etapo užėmusiems 1-10 vietas kiekvienoje iš keturių rungčių, bus įteikti po 1000 eurų čekiai. Izraelio sostinėje paaiškėję galutinės įskaitos lyderiai pasidalins po 25 tūkst. eurų ir gaus po įspūdingą metro aukščio UCI dviračių treko Čempionų lygos nugalėtojų taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.