EUROLYGA 2023

N. Džokovičius ir toliau kelia bangas dėl COVID-19 vakcinos: po „Australian Open“ žinutės – svarstymai neatvykti

Novakas Džokovičius pasėjo abejonių dėl savo pasirodymo prestižiniame „Australian Open“ turnyre, kuris vyks sausio mėnesį. 34-erių pirmoji pasaulio raketė tokį pareiškimą atliko po to, kai „Grand Slam“ serijos turnyro organizatoriai pranešė, kad veikiausiai į turnyrą nepriims nepasiskiepijusių sportininkų.

 Devyniskart Melburne čempionu tapęs serbas iki šiol atsisako atskleisti savo vakcinacijos statusą – nėra aišku, ar jis skiepijosi nuo COVID-19 ar ne.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Devyniskart Melburne čempionu tapęs serbas iki šiol atsisako atskleisti savo vakcinacijos statusą – nėra aišku, ar jis skiepijosi nuo COVID-19 ar ne.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 3:16 PM

Devyniskart Melburne čempionu tapęs serbas iki šiol atsisako atskleisti savo vakcinacijos statusą – nėra aišku, ar jis skiepijosi nuo COVID-19 ar ne.

„Vis dar nežinau, ar vyksiu į Melburną. Neatskleisiu, ar buvau vakcinuotas ar ne. Tai – privatus reikalas ir labai netaktiškas reikalavimas. – serbų žiniasklaidai kalbėjo N.Džokovičius. – Žmonės šiais laikais suteikia sau per daug laisvės užduoti klausimus ir vertinti kitus asmenis. Nesvarbu, ką pasakysi, jie pasinaudos.“

Viktorijos valstija, kur ir vyks 2022 metų „Australian Open“, savo taisyklėse yra nurodžiusi, kad profesionalūs sportininkai privalo būti pasiskiepiję nuo COVID-19.

„Nemanau, kad nevakcinuotas tenisininkas gaus vizą. O jeigu ir gautų vizą, turėtų karantinuotis keletą savaičių“, – teigė Viktorijos valstijos premjeras Danielis Andrews.

Gegužės mėnesį N.Džokovičius vylėsi, kad teniso pasaulis išvengs privalomos vakcinacijos. Tuomet jis pabrėžė, kad reikia susitelkti į pasirinkimo laisvę.

N.Džokovičius 2020 metais turėjo atsiprašyti, kai Serbijoje surengė labdaros akciją, per kurią nebuvo laikomasi socialinio atstumo reikalavimų.

Po šios akcijos nemažai sportininkų, o tarp jų ir N.Džokovičius, užsikrėtė koronavirusu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų