EUROLYGA 2023

G. Savukyno auklėtiniai išplėšė pergalę Čempionų lygos mače

Aideno Malašinsko taikiklis ketvirtadienį per Čempionų lygos rungtynes nebuvo suderintas idealiai. Vis dėlto Lietuvos rankininkas įmetė 4 įvarčius ir padėjo Zaporižės „Motor“ komandai iškovoti antrąją pergalę.

Aidenas Malašinskas ir Gintaras Savukynas<br>rankinis.lt nuotr.
Aidenas Malašinskas ir Gintaras Savukynas<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas<br>LRF nuotr.
A.Malašinskas<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 12:18 AM

Čempionų lygos B grupės penktojo turo rungtynėse Gintaro Savukyno treniruojamas „Motor“ nugalėjo Bukarešto „Dinamo“ komandą 28:27 (13:13).

A.Malašinskas į varžovų vartus metė 10 kartų, o tikslą pasiekė 4 jo metimai. Tarp nugalėtojų rezultatyviau žaidė tik Barysas Puchovskis ir Zacharas Denysovas, įmetę po 5 įvarčius. Bukarešto komandoje pasižymėjo 8 įvarčius pelnęs Valentinas Ghionea.

Prieš šį sezoną į „Motor“ perėjęs Jonas Truchanovičius vis dar negali žaisti dėl traumos.

Ketvirtadienį komandos beveik visas rungtynes žengė vienodu ritmu. „Motor“ įgydavo vieno arba dviejų įvarčių pranašumą, bet „Dinamo“ po kelių minučių išlygindavo rezultatą. Tik antrojo kėlinio viduryje šeimininkai nutolo keturių įvarčių skirtumu 20:16, bet ir tąkart svečiams gana greitai pavyko sugrąžinti lygsvarą 22:22.

Priešpaskutinę minutę rezultatas vėl buvo lygus 27:27, o gera proga išvesti savo komandą į priekį nepasinaudojo A.Malašinskas, kurio mestą baudinį atrėmė varžovų vartininkas. Vis dėlto po keliolikos sekundžių „Motor“ rankininkai perėmė kamuolį ir Z.Denysovas greitoje atakoje įmetė pergalingą įvartį.

Ketvirtadienį taip pat įvyko kone didžiausią intrigą keliančios rungtynės, kuriose čempionės vardą ginanti „Barcelona“ susitiko su turtingiausiu pasaulio klubu Paryžiaus PSG. Namie žaidusi „Barça“ beveik visą laiką pirmavo ir nugalėjo 30:27 (13:13). Įdomu, kad trys rezultatyviausi Barselonos komandos žaidėjai buvo prancūzai Dika Memas (7 įvarčiai), Timothey N‘Guessanas ir Ludovicas Fabregas (po 4).

„Barcelona“ per penkis turus surinko 8 taškus ir B grupėje dalijasi pirmąją vietą su „Kielce“ ir „Veszprém“. PSG turi 5 taškus ir yra ketvirtas.

„Motor“ iškovojo 4 taškus ir dalijasi penktąją vietą su „Porto“. „Dinamo“ turi 2 taškus, „Flensburg-Handewitt“ – 1.

Kitą savaitę „Motor“ keliaus į Vokietiją ir ketvirtadienį žais su grupės autsaideriu „Flensburg-Handewitt“.

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas gaus net šešios geriausios grupės komandos. Tačiau dvi stipriausios ekipos iškart pateks į ketvirtfinalį, o komandos, kurios užims 3-6 vietas, turės žaisti aštuntfinalyje.

A grupėje pirmauja 8 taškus iškovojęs „Aalborg“. „Montpellier“ ir „Kiel“ turi po 7 taškus, „Szeged“ ir „Elverum“ – po 6, Skopjės „Vardar“ – 5. Dvi silpniausios šios grupės komandos jau atsiliko. „Zagreb“ sąskaitoje yra 1 taškas, Bresto „Miaškov“ – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.