EUROLYGA 2023

Europos jaunimo čempionate Lietuvos boksininkai iškovojo du bronzos medalius

Iš Europos jaunimo čempionato Lietuvos boksininkai parsivežė du bronzos medalius ir pinigines premijas. Budvoje (Juodkalnija) vykusiose Europos pirmenybėse prizininkais tapo Kamilė Aglinskaitė ir Narūnas Grebnevas.

Jaunieji boksininkai iškovojo bronzos medalius.<br> S.Čirbos nuotr.
Jaunieji boksininkai iškovojo bronzos medalius.<br> S.Čirbos nuotr.
Jaunieji boksininkai iškovojo bronzos medalius.<br> S.Čirbos nuotr.
Jaunieji boksininkai iškovojo bronzos medalius.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 2:14 PM

Svorio kategorijoje iki 86 kg N. Grebnevas čempionatą pradėjo įspūdinga pergale. Jau antrame raunde lietuvis įrodė savo pranašumą prieš moldavą Victorą Skutelničių. Ketvirtfinalyje N. Grebnevas po atkaklios kovos taškais 4:1 įveikė Azerbaidžano atstovą Fatali Ismailovą.

Pusfinalyje Lietuvos atstovą sustabdė čekas Davidas Polakas, laimėjęs taškais 5:0.

„Į Europos čempionatą vykau parodyti ką galiu geriausiai. Aišku, svajojau apie medalį. Laimėjus pirmą kovą atsirado daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Ketvirtfinalyje buvo daug stipresnis varžovas, bet treneriai liepė daugiau spausti varžovą. Išpildžiau trenerių reikalavimus ir pavyko laimėti. Pusfinalyje irgi buvo įveikiamas varžovas, bet pritrūko daugiau iniciatyvos, ėjimo į priekį. Europos čempionato medalis labai motyvuoja, norisi dar daugiau pasiekti ir įrodyti, kad galiu laimėti medalius ir toliau“, – sako lapkričio mėnesį Lietuvos suaugusiųjų čempionate debiutuosiantis N. Grebnevas.

Bronzos medalis ir 1500 JAV dolerių piniginė premija įteikta ir K. Aglinskaitei.

Burtų dėka lietuvė pateko į svorio kategorijos virš 81 kg pusfinalį. Pusfinalio kovoje K. Aglinskaitė trečiame raunde turėjo pripažinti rusės Tatjanos Bogdanovos pranašumą.

Komandinėje rikiuotėje Lietuvos rinktinė su dviem bronzos medaliais užėmė 21 vietą. Iš viso medalius iškovojo 27-ių valstybių atstovai.

Europos jaunimo čempionate kovojo 339 dalyviai – 113 merginų ir 226 vaikinai iš 38 valstybių. Čempionate teisėjavo lietuvis Gintaras Šniukšta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.