EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ treneris M. Kieras: „Važiuojame pasirodyti kuo geriau“

Lietuvos ledo ritulio pirmenybių lyderiai Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ komanda savaitgalį dalyvaus Baltijos ledo ritulio lygos finalinio ketverto turnyre Latvijos Liepojoje .

 Mindaugas Kieras. <br> Jurij Rozovskij nuotr.
 Mindaugas Kieras. <br> Jurij Rozovskij nuotr.
 Vilniaus „7bet-Hockey Punks“.<br> Vytauto Dranginio nuotr.
 Vilniaus „7bet-Hockey Punks“.<br> Vytauto Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 11:37 AM, atnaujinta Oct 28, 2021, 11:43 AM

Penktadienį sostinės klubas kovos su šeimininkais HK Liepaja ledo ritulininkais, šeštadienį – Latvijos pirmenybių lyderiais Rygos „Mogo“, o sekmadienį lauks jau šiek tiek daugiau pažįstamas varžovas – Estijos čempionai Tartu „Valk-494“. Su šia komanda rugsėjo pabaigoje Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ r aukštąungtyniavo Kontinentinės taurės rungtynėse ir tą kartą stipresni buvo estai (nugalėjo rezultatu 8:3).

Nors ir „7bet-Hockey Punks“ sudėtyje nebus keleto svarbių žaidėjų, sostinės komandos treneris Mindaugas Kieras mano, kad turnyras yra svarbus. Be to, Baltijos ledo ritulio lygos nuostatai Lietuvos ir Estijos klubams leidžia pasipildyti 5 kitų šalies komandų žaidėjais. Šia galimybe pasinaudoję vilniečiai savo sudėtyje turės 4 Elektrėnų „Energijos“ atstovus – puolėjus Egidijų Binkulį ir Karolį Krasilnikovą, bei gynėjus Avgustiną Siliną ir Dominyką Motiejūną.

„Labai gaila, kad nebus Tado Kumeliausko, kuris yra traumuotas. Taip pat mūsų sudėtyje nebus Mauro Baltrukonio ir Edgaro Rybakovo. Jie negali vykti dėl asmeninių priežasčių, labai gaila, kad nesame stipriausios sudėties. Bet gerai, kad lygos taisyklės leidžia pasistiprinti kitų komandų žaidėjais. Palyginus su pernai metais pasižiūrėjus „ant popieriaus“ mūsų komanda tikrai stipresnė. Turim dar kelias treniruotes pasiderinti savo žaidimą ir, manau, kad vyrai važiuos su noru pasirodyti kuo iš geresnės pusės.

Tarpe trijų rungtynių turėsime ir treniruočių, kurios tokiuose turnyruose yra lengvos, tiesiog prasitempti raumenims skirtos. Žinant situaciją Latvijoje, manau, sėdėsime viešbutyje, vaikščiosime pas mūsų kineziterapeutą ir mėginsime išsilaižyti traumeles jei tokių bus, tam, kad ištempti labai nelengvą trijų rungtynių maratoną. Nežinau, kodėl taip buvo suorganizuota, nes netgi pasaulio čempionatuose žaidžiamos dvi rungtynės, o po to seka vienos dienos pertrauka. Džiugu, kad važiuojame į Liepoją net su papildomais žaidėjais, kad ištemptume aukštą Latvijos ir Estijos komandų lygį.

Labai tikiu, kad pasimokėme iš Kontinentinės taurės turnyro ir būsime šį kartą psichologiškai stipresni. Žinome, koks yra varžovas ir kad reikia įdėti ne tik širdies, bet ir proto, atsidavimo ir daug visokių niuansų. Bet aš tikiu, kad žaidėjai vertins šį turnyrą kaip atsakingą ir reikšmingą patirtį“.

„7bet-Hockey Punks“ vadovas Šarūnas Kuliešius mano, kad „7bet-Hockey Punks“ ir Tartu „Valk-494“ tikslas turnyre turėtų būti parodyti latviams, kad viena koja laimėti nepavyks.

„Visų pirma – nėra spaudimo komandai, niekas mūsų favoritais nelaiko. Aišku, komandos viduje visi žino, kad norime rimtai pasirodyti. Aišku, visi suprantame, kad pradedant latvių ir baigiant estų komandomis jie turiu daugiau galimybių įsigyti geresnių žaidėjų, bet kai važiuoji į rungtynes ar išeini ant ledo žaidėjai neturėtų galvoti apie tai, o reikia galvoti, kaip padaryti tai, ką esame sutarę daryti.

Šitas turnyras įdomus tuo, kad mes Lietuvoje tokių patirčių neturėdavome. Netgi į Klaipėdą važiuodavome žaisti tą pačią dieną. Žaidėjams bus gal savotiškas prisiminimas tų laikų, kai jie žaisdavo už rinktines. Bus geras laikas visiems daugiau pabendrauti tarpusavyje, nes būsime atitraukti nuo kasdieninių rūpesčių. Aš tikiu, kas šita komandą sau kelia patį aukščiausią tikslą Lietuvos čempionate. Manau, kad bandysime išnaudoti šitą laiką vidiniams apsitarimams, ko sezono metu nevisada spėjame pasidaryti.

Šiuo turnyru labiausiai suinteresuoti turėtume būti mes ir estai, o Latvijos vidinis čempionatas yra lygesnis ir stipresnis. Manau, kad mes ir estai turime stengtis parodyti latviams, kad nesame tie varžovai, kuriuos galima viena koja apžaisti. Aišku, turime problemų, T.Kumeliauskas dėl traumos negali žaisti, bet iš kitos pusės iš tų žmonių, kurie yra sudėtyje tikimės maksimumo. Jie nėra tiktai tam, kad užpildyti vietas. Kitą kartą būna, kad ne visi gali žaisti, turėjome tokią situaciją ir Kontinentinėje taurėje. Todėl tai yra galimybė pasirodyti, ateičiai išsikovoti trenerio, komandos draugų pasitikėjimo ir žaidybinio laiko.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.