EUROLYGA 2023

„Australian Open“ – be dviejų ryškiausių žvaigždžių? Teniso pažibas stabdo skiepai nuo koronaviruso

Iki vieno iš prestižiškiausių pasaulio „Didžiojo kirčio“ „Australian Open“ teniso turnyro liko kiek mažiau nei du mėnesiai, tačiau vis dar nėra aišku, ar šiame turnyre galės dalyvauti dvi ryškiausios šios sporto šakos žvaigždės serbas Novakas Džokovičius (ATP-1) ir rusas Daniilas Medvedevas (ATP-2).

N.Džokovičius ir D.Medvedevas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius ir D.Medvedevas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 11:26 AM, atnaujinta Nov 1, 2021, 11:43 AM

Viktorijos valstija, kur ir vyks 2022 metų „Australian Open“, savo taisyklėse yra nurodžiusi, kad profesionalūs sportininkai privalo būti pasiskiepiję nuo COVID-19. „Nemanau, kad nevakcinuotas tenisininkas gaus vizą. O jeigu ir gautų vizą, turėtų karantinuotis keletą savaičių“, – teigė Viktorijos valstijos premjeras Danielis Andrews.

Tiek N.Džokovičius ir ir D.Medvedevas dar nėra viešai paskelbę, ar jie yra vakcinuoti nuo COVID-19.

„Jei nori žaisti Australijoje, reikia būti pasiskiepijus nuo COVID-19. Žaisti noriu, tačiau šią akimirką negaliu pasakyti, ar mane ten išvysite“, – samprotavo antroji pasaulio raketė D.Medvedevas.

Kiek anksčiau apie dvejones vykti į Australiją užsiminė ir geriausias planetos tenisininkas N.Džokovičius

„Vis dar nežinau, ar vyksiu į Melburną. Neatskleisiu, ar buvau vakcinuotas ar ne. Tai – privatus reikalas ir labai netaktiškas reikalavimas. – serbų žiniasklaidai kalbėjo N.Džokovičius. – Žmonės šiais laikais suteikia sau per daug laisvės užduoti klausimus ir vertinti kitus asmenis. Nesvarbu, ką pasakysi, jie pasinaudos.“

Devyniskart Melburne čempionu tapęs serbas iki šiol atsisako atskleisti savo vakcinacijos statusą – nėra aišku, ar jis skiepijosi nuo COVID-19 ar ne.

„Australian Open“ teniso turnyro startas – sausio 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.