EUROLYGA 2023

Paskelbtas galutinis UCI dviračių treko Čempionų lygos dalyvių sąrašas

Ilgai lauktos Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos varžybos su gausiu būriu dviračių sporto žvaigždžių startuoja jau šį savaitgalį. Pirmajame prestižinių naujo formato varžybų etape Maljorkoje lapkričio 6 d. susigrums 72 stipriausi pasaulio dviračių treko atletai, tarp kurių Lietuvos atstovai Simona Krupeckaitė, Olivija Baleišytė ir Vasilijus Lendelis. Prieš pat varžybų startą paskelbtas galutinis dalyvių sąrašas, kuriame net 29 olimpinių medalių ir 63 pasaulio čempionų titulų savininkai iš 30-ies pasaulio šalių.

 Ryanas Helalas<br> UCI nuotr.
 Ryanas Helalas<br> UCI nuotr.
Britas Rhys Britton <br> UCI nuotr.
Britas Rhys Britton <br> UCI nuotr.
Japonė Yumi Kajihara <br> UCI nuotr.
Japonė Yumi Kajihara <br> UCI nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 3, 2021, 11:07 AM

Po spalio pabaigoje Prancūzijos Rubė mieste įvykusio pasaulio čempionato UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų organizatoriai atskleidė galutinį 72 geriausių pasaulyje treko dviratininkų sąrašą (36 vyrai ir 36 moterys), kuriame jau anksčiau atsidūrė S. Krupeckaitės ir V. Lendelio pavardės.

Po kol kas geriausio pasirodymo pasaulio čempionate vardinio kvietimo sulaukė ir panevėžietė O. Baleišytė, tuo metu likusios vietos išdalintos 50-čiai dviratininkų pagal jų pasiektus rezultatus Rubė mieste.

Dalyvių kvietimų sulaukę dviratininkai prisijungė prie anksčiau paskelbto 22-iejų įspūdingo čempionų sąrašo, kuriame yra brito Edo Clancy, vokietės Emmos Hinze, olandų dviračių sporto superžvaigždių Harrie Lavreyseno ir Jeffrey Hooglando pavardės.

Moterų sprinto kategorijoje, kurioje varžysis S. Krupeckaitė, atsidūrė vokietė Lea Friedrich, kuri pasaulio čempionate nuskynė tris aukso medalius ir taip užsitikrino kvietimą į prestižines varžybas.

Prie jos prisijungė Tokijo žaidynių bronzos medalininkė kanadietė Lauriane Genest, olimpinį, pasaulio ir Europos čempionatų medalių kolekciją turinti rusė Darja Šmeliova, jos tautietės Jana Tiščenko ir Anastasija Vojnova, japonė Mina Sato ir britė Sophie Capewell.

Ištvermės kategorijos sąrašą papildė jaunimo čempionė Silvia Zanardi iš Italijos, Tokijo olimpiadoje ant nugalėtojų pakylos lipusios rusė Gulnaz Chatuntševa ir japonė Yumi Kajihara.

Jau anksčiau vadinį kvietimą gavusiam V. Lendeliui vyrų sprintų kategorijoje konkurenciją sudarys Europos čempionas Mateuszas Rudykas iš Lenkijos, pasaulio čempionate sidabrą iškovojęs prancūzas Rayanas Helalas, du kartus pasaulio čempionas vokietis Stefanas Bötticheris. Ištvermės kategorijoje varžysis Prancūzijoje medalius iškovoję belgas Tuur Dens, portugalas Luri Leitao, britas Rhys Britton ir italas Michele Scartezzini.

„Dalyvių sąrašas parodo, kam UCI dviračių treko Čempionų lyga buvo sukurta – tai prestižinės varžybos greičiausiems iš greičiausių. Olimpiniai, pasaulio, Europos ir Amerikos čempionai varžysis trumpo formato varžybose ir sukurs nepakartojamą spektaklį. Didžiuojamės bendradarbiavimu su UCI ir ruošiamės artėjančiam startui“ – sakė „Discovery Sports Events“ vadovas François Ribeiro.

„UCI dviračių treko Čempionų lyga startuos jau netrukus ir aš nekantrauju išvysti naują, fantastišką formatą. Retai kada galima išvysti tokį būrį treko žvaigždžių vienoje vietoje“, – teigė UCI prezidentas Davidas Lappartientas.

UCI dviračių treko Čempionų lyga pasiūlys niekur nematytą sportinę dramą, kuri susidės iš penkių etapų: lapkričio 6 d. sportininkai varžysis Maljorkos velodrome, lapkričio 27 d. – Panevėžio „Cido“ arenoje, gruodžio 3-4 d. Londone, o keturių rungčių nugalėtojai bus apdovanoti paskutiniame etape gruodžio 11 d. Tel Avive.

Kiekviename iš penkių etapų žiūrovų lauks ta pati programa: 72 geriausi treko dviratininkai ir dviratininkės dalyvaus ir taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) ir ištvermės (skrečo ir eliminavimo) kategorijose.

Naujo ir vos kiek daugiau nei dviejų valandų trukmės formato varžybose aukštas sportinis meistriškumas bus derinamas su specialiaisiais vaizdo ir garso efektais.

„Eurosport Events“ į kiekvieną miestą, kur bus rengiamas varžybų etapas, ketina atsivežti po 50 tonų įrangos: garso ir šviesų sistemas, 280 m. ilgio LED ekraną, o kovas tiesiogiai galės stebėti 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

-

UCI dviračių Čempionų lyga (angl. UCI Track Champions League) – intriguojančios, naujos kartos prestižinės dviračių treko varžybos su šou elementais, kuriose dėl pusės milijono prizinio fondo varžysis geriausi pasaulio treko atletai, o žiūrovai mėgausis specialiais garso, šviesų efektais bei unikalia naujo formato renginio patirtimi. Lapkričio 27 d. treko Čempionų lygos varžybų aistras galės išvysti ir Lietuvos sporto mėgėjai, mat antras iš penkių naujo formato varžybų etapų bus surengtas vienintelėje Baltijos šalyse olimpinio standarto dviračių treką turinčioje Panevėžio „Cido“ arenoje.

Lapkričio-gruodžio mėn. penkiuose Čempionų lygos etapuose, kurie be Panevėžio vyks kurie be Panevėžio vyks Maljorkoje, Londone ir Tel Avive, 72 tituluočiausi treko sportininkai, tarp kurių ir pasaulio rekordininkė, čempionė S. Krupeckaitė bei 2020 m. Europos čempionato bronzos medalininkas V. Lendelis, perspektyvioji O. Baleišytė kovos dėl įskaitinių taškų treko sprinto ir ištvermės kategorijose. Čempionais taps ir prizinį fondą susižers visuose etapuose daugiausiai taškų surinkę dviratininkai (-ės). Planuojama, kad novatoriško formato varžybos prie TV ekranų sutrauks daugiau nei 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.