EUROLYGA 2023

Lietuvoje bus rengiamas moterų 3x3 ledo ritulio čempionatas, jo globėja – D. Gudzinevičiūtė

Vis sparčiau augant ledo ritulio populiarumui tarp merginų šį sezoną moterų ledo ritulio atstovės mūsų šalyje žengs dar vieną svarbų žingsnį: pirmą kartą bus surengtas Lietuvos moterų 3x3 ledo ritulio čempionatas.

 Moterų ledo ritulio varžybos populiarėja.<br> hockey.lt nuotr.
 Moterų ledo ritulio varžybos populiarėja.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

Nov 15, 2021, 1:45 PM, atnaujinta Nov 15, 2021, 1:46 PM

Ne vienus metus brandinta idėja Lietuvoje surengti moterų čempionatą pagaliau tapo realybe – šiemet moterų komandos pirmą kartą varžysis dėl stipriausios šalies komandos titulo. Galimybė surengti tokias pirmenybes atsirado po to, kai prie Elektrėnų ir Vilniaus komandų prisijungė ir neseniai susibūrusios naujos komandos Kaune ir Klaipėdoje. Būtent šių keturių miestų atstovės ir dalyvaus pirmajame šalies čempionate.

Asociacijos „Hockey Lietuva“ idėja organizuojamas čempionatas bus rengiamas vis labiau susidomėjimo sulaukiančiame 3x3 formate. Šio formato kovos jau buvo išbandytos ir jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse, kuriose bronzą pelnė Lietuvos atstovas Arturas Seniuta.

Mažesnio žaidėjų skaičiaus reikalaujantis formatas yra puikiai tinkamas mūsų šalies komandoms, o idėjai rengti būtent tokio formato kovas pritarė ir Lietuvos moterų rinktinės vyriausias treneris Berndas Haake.

Lietuvos čempionate dalyvausiančios merginos varžysis keturių turų sistema, o pirmenybių startas laukia jau lapkričio 21 dieną Elektrėnuose. Čempionato globėja tapo olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Lietuvos tautinis olimpinis komitetas jau ne vienus metus projektais, palaikymu ir iniciatyvomis skatina lyčių lygybę sporte. Daug apie tai kalbame, diskutuojame, praėjusiais metais Lietuvoje iniciavome Jungtinių Tautų projektą „He For She“, kuriuo siekiame paskatinti vyrus solidarizuotis ir įsitraukti siekiant lygybės sporte. Tai – mūsų visų bendras tikslas.

Esu šio čempionato globėja, nes man svarbu rodyti pavyzdį ir palaikyti sportuojančias ar kitaip karjeros aukštumų sporte siekiančias moteris“, – apie sprendimą tapti čempionato globėja kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Visuomenėje neretai vyrauja stereotipai, kad ledo ritulys yra vyriška sporto šaka, bet LTOK prezidentė pabrėžia, jog jos manymu, vyriškų ar moteriškų sporto šakų nėra. O netikinčius moterų ledo ritulio grožiu ji kviečia apsilankyti arenose ir patiems tuo įsitikinti.

„Ne kartą esu sakiusi, kad nėra vyriškų ar moteriškų sporto šakų. Tiek vyrai, tiek moterys gali sportuoti tai, ką nori. Nebe tie laikai, kad kreivai žiūrėtume į regbininkes ar šokėjus. Žinoma, tenka pripažinti, kad lyčių stereotipai sporte yra gana tvirtai įsišakniję. Ypač ledo ritulyje.

Todėl norisi palaikyti ir paskatinti visas ledo ritulį žaidžiančias moteris, o visus, kurie galvoja, kad tai – vyriškas sportas, pakviesti į areną ir savo akimis pamatyti, kad moterų žaidimo grožis nė kiek nenusileidžia vyrams.“

D. Gudzinevičiūtė taip pat pripažino, jog ją sužavėjo žiemos olimpinėse žaidynėse pamatytos ledo ritulio dvikovos, o mūsų rinktinėms ji palinkėjo taip pat patekti į šią žiemos sporto šventę.

„Man pasisekė, nes turėjau galimybę gyvai stebėti aukščiausio lygio ledo ritulio varžybas dvejose žiemos olimpinėse žaidynėse. Greitis, dinamika ir emocijos atima žadą. Tai labai azartiškas sportas ir tikiuosi, kad vieną dieną Lietuva žiemos žaidynėse turės ir vyrų, ir moterų komandą.“

Pirmosios Lietuvos moterų čempionato 3x3 rungtynės Elektrėnų ledo rūmuose įvyks jau lapkričio 21 dieną 13:30 val.

Ant ledo susitiks Elektrėnų „HC Amber“ ir Vilniaus „Hockey Stars“ komandos bei „HC Klaipėda“ ir Kauno „Rebel Girls“ klubai. Kiekviename ture visos komandos tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes. Lietuvos moterų čempionato turai taip pat vyks Klaipėdoje ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.